Agia Triada este o fostă municipalitate în unitate regională Kastoria, Macedonia de Vest, Grecia. La patru kilometri vest de la Phaistos sunt ruinele Royal Villa, Palatul Minon de la Agia Triada. Situl arheologic este numit după satul Agia Triada, care se află lângă el și a fost locuit până când turcii au distrus locul. Aici se află orașul minoic, palatul și mormintele descoperite de Halbherr şi L. Banti în 1902 și în anii următori. Arheologul La Rosa a reluat săpăturile după 1976. Astăzi partea centrală a vilei este protejată de un acoperiş. Restul de monumente au fost curăţate și consolidate de Ministerul elen al Culturii şi puse la dispoziţie turiştilor.

Cele mai importante monumente ale sitului arheologic din Agia Triada ce pot fi vizitate de turişti sunt: Villa Regală care deși a fost mai mică decât palatele Knossos și Phaistos prezintă toate caracteristicile tipice de arhitectură a unui palat cu săli cu polythyra, altare, arhive, ateliere de lucru, scări, curţi, terase, balcoane și străzi pavate cu piatră.

Citește și:  Ambodifototra - Madagascar: Orașe de vizitat

Turiştii mai pot vizita şi Cimitirul Aghia Triada. Acesta include Mormintele Tholos cu complexe de camere funerare și morminte din perioada minoică târzie (secolul al XIV-lea î.Hr.). La acest cimitir a fost găsit un sarcofag din calcar, faimosul sarcofag pictat de Aghia Triada.

Un alt obiectiv turistic este şi Biserica Sf. Gheorghe Galatas. Biserica bizantină, decorată cu picturi murale splendide se află în curtea vilei minoice.

Staţiunea foarte populară are o plajă cu nisip fin şi vederi spectaculoase, hoteluri, baruri, taverne și facilități sportive pentru orice turist. În restaurantele de pe malul mării se pot servi diferite preparate din fructe de mare proaspete şi pescuite de localnicii de aici.

Plaja din Agia Triada a fost distinsă cu calificatuvul Blue Flag, care atestă apele sale excelente şi sigure pentru activităţi pe apă şi înot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.