Agios Georgios este un sat și un fost municipiu de pe insula Corfu, Insulele Ionice, Grecia. Agios Georgios este o stațiune plăcută, liniștită situată la 35 km nord-vest de capitala insulei Corfu într-un golf frumos.

Staţiunea este un paradis pentru iubitorii de vacanțe odihnitoare şi liniștite. Frumusețea naturală a acestui golf încântător a rămas intactă, chiar dacă anual este vizitat de mii de turişti.

Cazarea se face doar la case particulare, hoteluri mici, taverne și unele apartamente care se află localizate în drumul spre plajă. Agios Georgios nu are blocuri înalte sau mari complexe, ci doar case de vacanţă şi pensiuni de familie.

Agios Georgios case
Agios Georgios case

Plaja din Agios Georgios a fost distinsă cu steagul albastru, fiind considerată locul cu cele mai bune și mai sigure plaje din Corfu. Nisipurile aurii se întind pe o distanţă de peste cinci kilometri, întreaga plajă este înconjurată de dealuri înverzite cu pini. În timpul zilei operatorii turistici din staţiunea Agios Georgios oferă umbrele și șezlonguri, precum și facilități pentru sporturi nautice de distracție pe plajă: windsurfing, scufundări lungi în apele reci.

Citește și:  Atracțiile de piatră ale orașului Kerkyra (Corfu)

Noaptea există numeroase baruri şi taverne în care se poate sta și admira apusul perfect. Peste dealuri sunt câmpuri cu plantații de măslini. Copacii vechi de măslin cu trunchiurile lor contorsionate formează a un covor des verde gri.

Agios1

Turiştii pot închiria o bicicletă sau scutere pentru excursii de o zi prin plantaţiile de măslini. Se pot face drumeţii pe dealurile staţiunii şi se poate lua masa la picnic împreună cu familia pe vârfurile dealurilor de unde se vede o panoramă completă a împrejurimilor.

În oraş, există o gamă mare de taverne greceşti prietenoase, restaurante cu preparate proaspete specifice zonei și magazine de suveniruri pentru turişti. În apropiere se află stațiunile Arillas și Agios Stefanos. Turiştii pot face o vizită şi la satul grecesc vechi Afionas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.