Agkisaras este un sătuc din regiunea Hersonissos, un oraș din partea de nord a insulei Creta, ce are deschidere la Marea Mediterană. Aici se poate ajunge de pe aeroportul Heraklion cu un autobuz sau cu o maşină de închiriat. Toată regiunea este orientată spre industria turismului. Pe strada principală, există multe magazine de suveniruri, precum și restaurante, baruri şi taverne, mereu pregătite să ofere turiştilor mese cu specific mediteranean, preparate din peşte şi fructe de mare.

situl arheologic al orașului antic Chersonesos
situl arheologic al orașului antic Chersonesos

De la Agkisaras se poate vizita foarte uşor situl arheologic al orașului antic Chersonesos, un important port maritim din Grecia. Portul de agrement contemporan este construit pe ruinele fostului port roman. Unele urme ale acestor vestigii sunt încă vizibile în unele locuri, cele mai multe dintre ele fiind scufundate. Pe strada ce dă spre litoral se afla o fântână romană piramidală cu mozaicuri cu scene de pescuit. În imediata apropiere a oraşului, Agkisaras sunt mai multe situri cu descoperiri arheologice preistorice ce pot fi vizitate de turişti. Pe coastă se mai găsesc şi ruinele unui fost un templu antic dedicat zeiței Britomartis.

Citește și:  Helsinki - Finlanda: Orașe de vizitat
Portul din Hersonissos
Portul din Hersonissos

Turiştii pot face şi o serie de activităţi sportive pe apă: pescuit, scufundari, croaziere pe coastă, schi nautic, bărci de banane, snorkelling și windsurfing. Pentru cei care doresc mai multă distracţie se poate merge în apropiere la Portul din Hersonissos. Locul este renumit pentru viața sa de noapte și este în mare parte preferat de turiştii tineri care doresc să se distreze la plajă și să danseze până în zori. Satele vecine de pe coastă oferă un mediu mai liniștit și pașnic pentru o vacanţă de familie.

La Agkisaras, oaspeții se pot bucura de o gamă largă de facilități de agrement. Locaţiile de cazare au piscine, centre de wellness, cluburi de copii, precum și numeroase locuri de luat masa și de divertisment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.