Ahangama este un oraș mic în Sri Lanka. Acesta este situat în provincia de sud a regiunii. Ahangama este o comunitate mică de pescari, care este renumită pentru pescuitul pe stâlpi. Comunitatea de pescari este situată între orașele istorice din sud de Galle și Matara. Distanța de la Colombo este de aproximativ 141 km, aici se poate ajunge cu Expressway de Sud, cu maşina pe autostrada de coastă Colombo – Galle – Matara, precum și cu trenul pe linia de cale ferată ce vine din Sud.

Turiştii pot avea parte la Ahangama de o întindere calmă de plajă pe coasta de sud, cu un recif cu valuri ce se sparg ușor. Situat între Galle și Matara, Ahangama este înconjurată de palmieri de nucă de cocos și de multă verdeață. Turiştiigăresc aici spații de cazare curate și confortabile, destul de moderne și bine echipate.

Ahangama plaja
Ahangama plaja

De asemenea, oaspeţii se pot bucura de o gamă largă de preparate din bucătăria de est și de vest, cu specialități din fructe de mare și nopți tematice speciale, la restaurantele şi barurile care oferă o gamă largă de opţiuni de divertisment.

Citește și:  Anglia : Țări de vizitat
Ahangama plantatie
Ahangama plantatie

Ahangama a fost întotdeauna o destinație turistică cu mulţi vizitatori cunoscută pentru plajele frumoase și valuri bune pentru surfing. Acest loc este paradisul surferilor din Sri Lanka. Întreaga zonă este plină de surferi pentru că este ieftin să stea aici și nu este o zonă aglomerată. Sezonul surfing începe în luna noiembrie și durează până în luna aprilie. Turiştii pot merge la pescuit pe stâlpi, acestă practică este încă singurul mijloc de trai pentru localnici.

Pescuit pe stalpi Ahangama
pescuit pe stalpi Ahangama

Există multe excursii la Ahangama și Galle, Matara, Unawatuna și Mirissa. Pe plajele coastei se pot face o serie de alte sporturi de apă: snorkelling, pescuit și jet-ski. Acestea sunt disponibile de-a lungul mai multor zone de coastă din sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.