Ahungalla este un orăşel din Sri Lanka. Aici se poate ajunge o cu o maşină de la Colombo sau cu un tren, călătoria durează aproximativ două ore pe o distanţă de 70 de kilometri. De la stațiunea Bentota drumul continuă pentru câțiva kilometri și se ajunge la Ahungalla. De la cel mai apropiat sat Bentota aici se poate ajunge uşor cu un taxi sau un tuk tuk local.

Deși Bentota s-a impus ca una dintre cele mai renumite stațiuni din Sri Lanka, satul în sine este mai mult decât un cătun liniştit unde locuitorii îşi văd de viața lor la pescuit. În zonă sunt multe hoteluri mici care au făcut din stațiune aproape un sinonim cu o vacanță în Sri Lanka din moment ce primul hotel a fost construit aici în urmă cu treizeci de ani. Satul este numit după Bentota Ganga care se varsă în mare printr-o lagună.

Bentota
Bentota

În ultimii ani s-au deschis multe mici magazine care vând obiecte produse manual de la meșteșugarii locali, inclusiv celebrele măști decorative cu feţe. În prezent, există un număr mic de reataurante, deci luarea meselor este încă limitată la restaurantele hotelurilor din zonă. În Bentota, lângă Ahungalla, aproape de stația de cale ferată există şi o bancă, dar este necesar ca turiştii să meargă pe podul rutier în Beruwela pentru a găsi un bancomat. Din centru o călătorie până la bancomat ia cam o jumătate de oră.

Citește și:  Cele mai spectaculoase sporturi extreme din lume
Ahungalla1
Ahungalla

Turiştii mai pot vizita la Ahungalla şi Rezervaţia de elefanţi „Elephant Orphanage Pinnawela”, pot face excursii pe jos prin natură, pot vizita incubatorul de broaşte ţestoase Kosgoda şi se pot bucura de o serie de sporturi nautice şi de pescuit. Se pot face excursii cu balonul cu aer cald, safari pe râul Madu Ganga, vizionări de balene în larg sau vizite la vechiul Fort Galle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.