Ajman este unul dintre cele mai mici state ale Emiratelor Arabe Unite. Oraşul este situat lângă ţărmul Golfului Persic. Zona este plină de sate pescăreşti care în timp au devenit adevărate staţiuni turistice. Printre atracţiile turistice ale oraşului se află Piaţa Centrală cu o fortificaţie veche. Clădirea a fost construită ca un fort de apărare, dar şi ca locuinţă pentru sultan.

muzeul Ajman
Muzeul Ajman

Turiştii pot vizita aici Muzeul Ajman, unul dintre obiectivele turistice principale ale regiunii. Muzeul are o serie de relicve din secolul trecut, mărturii ce spun istoria oamenilor deşertului, pescarilor, ţesătorilor renumiţi şi căutătorilor de perle din Golful Persic. Vizitatorii pot face plimbări în oraşul vechi în cartierul Karama sau la piaţa centrală. Aici se află o piaţă de peşte renumită, unde pe lângă produsele din peşte se pot face cumpărături de obiecte tradiţionale realizate de localnicii din regiune sau suveniruri.

plaja Ajman
plaja Ajman

Plaja din Ajman este bine amenajată pentru turişti, mai ales în preajma hotelurilor. Plaja publică se întinde pe o distanţă de câţiva kilometri, iar în anumite momente ale zilei se pot observa şi populaţiile de delfini din mare. Turiştii pot face plimbări de seară în parcurile şi grădinile oraşului la Al Humaidiah Family Park şi la Lashidiya Ladies Park sau pot merge la cinematograful Cinestar Ajmad pentru vizionarea unui film.

Citește și:  Amersfoort - Olanda: Orașe de vizitat

Ajman mall-uri

Ajman, ca orice oraş din Emiratele Arabe Unite, are multe mall-uri prin care turiştii se pot pierde căutând obiecte şi suveniruri la preţuri rezonabile. Printre acestea cele mai mari sunt: Ajman Gold Suk, H K Mall sau Lulu Center.

Oraşul dispune de o varietate de oferte de cazare în hoteluri, vile şi apartamente localizate în mare parte pe faleza Golfului Persic. Toate au standarde ridicate cu facilităţi moderne de la internet, aer condiţionat, TV prin cablu, piscine private, săli de conferinţe şi servici impecabile pentru turiştii care ajung la Ajman.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.