Aktau este unul dintre cele mai mari orașe din vestul Kazahstanului, care este şi port maritim principal al țării la Marea Caspică. Acesta este situat pe Peninsula Mangyshlak și este capitala provinciei Mangystau. Aktau înseamnă, literal „munte alb”. A fost numit astfel după stâncile cu vedere la mare. Teritoriul pe care se află Aktau a fost odată locuit de triburile antice sciți. Descoperiri arheologice din zonă includ așezări vechi și ustensile folosite de sciţi.

Aktau arhitectura

Exceptând istoria sa veche, Aktau este un oraș relativ tânăr. Arhitectural oraşul este un amestec de centre moderne de afaceri din sticlă și reședințe și blocuri tipic sovietice de apartamente. În Aktau există un far instalat pe acoperişul unui bloc de apartamente. Pentru turişti principalul punct de atracţie din oraş rămâne deschiderea de la Marea Caspică, cu falezele sale laterale lungi și plaje întinse. Plajele din Aktau au apă curată şi este permis înotul oriunde.

Aktau
plaja Aktau

Alte atracții includ: Memorialul Eternal Flame în memoria soldaţilor căzuţii în Al Doilea Război Mondial, Monumentul MiG de la Victory Mall, Muzeul de Studii Regionale și Muzeul de Istorie, Teatrul Dramatic din Aktau, Piaţa Yntymak şi diferite monumente dedicate unor personalităţi celebre din trecut precum Kashagan, Zhalau Mynbayev și Taras Shevchenko.

Citește și:  Gusturi şi arome de Munchen: Viktualienmarkt

Bowling-ul și Biliardul sunt distracţii foarte populare în oraș. Există cel puțin două piste de bowling de bună calitate la Alia Bowling Hall și în Aktau Mall.
În Aktau Mall, Restaurant Asorti de la ultimul etaj oferă una dintre cele mai bune oferte de luat masa din oraş. Aici există două restaurante. Restaurantul de la ultimul etaj oferă un prânz tip bufet all-you-can-eat între orele 12.00 – 15.00, în fiecare zi. Cea de a doua locaţie din oraș pentru luat masa se află la Ramstor lângă Adagar Mall, unde sunt mai multe restaurante de shawarma la preţuri rezonabile pentru orice turist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.