Aktobe, cunoscut în vechime sub numele de Aktyubinsk, este un oraș de pe râul Ilek în Kazahstan. Este centrul administrativ al provinciei Aktobe. De-a lungul timpului, teritoriul din provincia Aktobe a stat mărturie la ridicarea și decăderea multor imperii din Asia Centrală. Oraşul se află în centrul regiunii dealurilor Mugodzhar și are în partea de sud nisipurile deșertului Aral Kara-Kum. Aici, se pot face călătorii tip safari prin deşert cu maşini de teren ce pot fi închiriate din oraş. De asemenea, în Aktobe există două teatre, precum și un Palat al Copiilor. Există şi două muzee ce pot fi vizitate de turişti: Muzeul dedicat istoriei naturale din provincia Aktobe şi muzeul Aliya Moldagulova. În acest oraș kazach există, de asemenea, şi o expoziție geologică şi un muzeu al aviaţiei.

Aktobe train station

Pentru o relaxare de seară, turiştii ajunşi aici pot face plimbări prin Pușkin Retro-Park sau prin Parcul Central de Recreere numit după Abai, precum și pe o mulțime de alei, grădini publice și bulevarde frumos amenajate de municipalitate.

Citește și:  Arhipeleagul Buccaneer - Australia: Orașe de vizitat
Aktobe moscheea centrala
Aktobe moscheea centrala

În Aktobe sunt trei mari biserici ortodoxe ruse, trei moschei (Moscheea Centrală Regională Aktobe, Moscheea Central a orașului Aktobe şi Moscheea „Nurdaulet”), precum și o parohie catolică și o biserică penticostală. Există un număr mare de bazaruri în aer liber și centre comerciale de interior de undese pot face cumpărături. Turiştii se pot bucura de o mulțime de restaurante și buticuri cu preparate din bucătăria națională – kazahă, rusă, armeană, coreeană, chineză, spaniolă, italiană, turcă și altele. De asemenea, există cluburi de noapte și locuri de divertisment, localizate în mare parte în centrul orașului.

În oraşul Aktobe, în fiecare an are loc Festivalul independent de muzică „Sukhovey”, vizitat de o multime de turişti din toată țările CSI. În oraș, există şi o mulțime de monumente și sculpturi ale unor personalităţi celebre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.