În punctul de est al Peninsulei Bodrum din Turcia se află stațiunea Akyarlar. Istoria sa are rădăcinile într-un sat tradițional turcesc, care avea ca activitate de bază pescuitul și scufundările pentru bureţi. Astăzi, se poate pretinde că staţiunea este o destinație turistică populară pentru a face windsurfing, datorită vânturilor puternice care bat din spatele dealurilor verzi.

O vacanţă în Akyarlar înseamnă relaxare și bucurie, fără stres și fără bătaie de cap. În toiul verii, Akyarlar este vizitat de turcii care lasă viaţa ocupată din marile oraşe pentru a se bucura de o vacanță de familie la malul mării.

Akyarlar bucurie si relaxare
Akyarlar bucurie si relaxare

Oraşul este amplasat într-un golf dulce unde se poate pescui. Într-un capăt este un port mic, iar la celălalt o plajă în formă de semilună. Pe marginea ţărmului se află câteva restaurante de familie și câteva case tradiționale bine conservate. Centrul satului continuă lin până peste dealuri. Unul dintre cele mai bune moduri de a explora peninsula este cu barca.

Citește și:  Montreal - Canada: Orașe de vizitat
Akyarlar de mers cu barca
Akyarlar de mers cu barca

În timp ce oferta de hoteluri din Akyarlar nu este foarte mare, turiştii găsesc cazare de calitate superioară la pensiuni mici cu o atmosferă specifică tradițională turcească.

Sunt multe lucruri de făcut în acest minunat orăşel turcesc. Turiştii pot merge la plaja pe care revista Forbes a catalogat-o ca fiind una din plajele cele mai luxoase din lume. De asemenea, se pot face excursii cu barca zilnic, prin care se pot explora golfurile izolate de pe coastă, se poate închiria o mașină pentru a explora stațiunile din jur, Turgutreis și Gumusluk, se pot explora străzile pietruite ale orașului vechi din Bodrum și se poate vizita vechiul castel de aici.

statiunea Turgutreis
statiunea Turgutreis

Un alt punct turistic este şi cetatea antică construită de către pirați în zona Karaincir. Turiştii care iubesc sporturile pe apă pot lua lecții de windsurfing-te la plaja Fener din apropierea oraşelului Akyarlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.