Najaf este un oraș în Irak aflat la aproximativ 160 km sud de Bagdad. Este capitala Guvernoratului Najaf. Acesta este considerat al treilea oraș sfânt al Shia Islam și centrul puterii politice șiite din Irak. Oraşul găzduiește milioane de pelerini anual. Se estimează că numai Mecca și Medina primesc mai mulţi pelerinii musulmani. Oraşul Najaf este acum un mare centru de pelerinaj din întreaga lume şiită islamică.

Al Najaf
Al Najaf

Najaf este considerat un oraş sacru de către șiiții și suniții musulmani. Najaf este recunoscut ca fiind locul unde se află mormântul lui Ali ibn Abi Talib, de asemenea, cunoscut sub numele de „Imām Alī” primul Imam al șiiților, vărul profetului Mohamed. Locul de odihnă al Imamului Ali este reprezentat de un mormânt de argint cu ferestre, cu bare de argint și o ușă mare cu un sistem de închidere din argint. Moscheea Ali Imam este construită într-o structură mare cu un dom acoperit cu aur și multe obiecte prețioase încrustate în pereți. În curtea din faţa domului sunt două minarete care sunt acoperite cu aur fin bătut în partea de sus a fiecărui turn. Moscheea Imam Ali este considerată de șiiți ca fiind al treilea loc sfânt islamic.

Citește și:  Popasuri pe Drumul Mătăsii
moscheea Imam Ali
moscheea Imam Ali

În apropierea lăcaşului sfânt se află cimitirul Wadi-ne-Salaam, despre care se spune că este cel mai mare cimitir din lume. Acesta conține mormintele mai multor profeți. Mulţi dintre credincioşii devotați din întreaga lume aspiră să fie îngropaţi acest cimitir. Situl face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Seminarul Najaf este unul dintre cele mai importante centre de predare în lumea islamică. Ayatollah Khomeini a predat aici între anii 1964-1978. Multe dintre figurile importante ale noii mișcări islamice, care au apărut în Irak, Iran și Liban în 1970 au studiat la Najaf. Fiind vizitat constant de pelerini, oraşul dispune de multe locuri de cazare în hoteluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.