Albany este un oraș port din regiunea Great Southern din Australia de Vest. Centrul orașului se află la marginea de nord a portului Princess Royal Harbour. Albany a fost fondat la 26 decembrie 1826 ca un avanpost militar din New South Wales, ca parte a unui plan de a împiedica trupele franceze din regiune. Zona a fost numită inițial Frederick Town în onoarea Printului Frederick, Duce de York și Albany.

Albany
plaje din Albany

Această parte din Australia este unul dintre cele mai vechi locuri de pe planeta Pământ, datând de peste 4.28 miliarde de ani. Albany este locul unde se află cele mai spectaculoase plaje din lume, pefecte pentru înot, pescuit sau pentru plimbări de relaxare. Pasionaţii de pescuit au o varitate de facilităţi: bărci de pescuit, plaje speciale amenajate pentru pescuit, debarcadere de pește sau rampe pentru barcă.

Middleton plaja
Middleton plaja

Plajele Middleton și Emu sunt aproape de centrul orașului iar pe marginea lor se află terase restaurante şi baruri pentru luat masa sau pentru diferite activităţi de divertisment. Preparatele locale au la bază reţete tradiţionale din peşte, fructe de mare şi scoici, cu ingrediente proaspete şi proudse de fermierii din localitate.

Citește și:  Simboluri ale Parisului: Catedrala Notre Dame şi lacătele iubirii
Emu plaja
Emu plaja

Un obiectiv turistic este şi casa lui Patrick Taylor, despre care se spune că este cea mai veche locuință din Australia. Este recomandată o vizită şi la Strawberry Hill Farm, care are o vechime de peste 180 de ani, ceea ce face să fie cea mai veche fermă din Albany.

Casa lui Patrick Taylor
Casa lui Patrick Taylor

În apropiere de Albany Torndirrup National Park se găsesc cele mai uimitoare formaţiuni de linie de coastă şi de roci din lume. Incredible Journey, Riverboat, Wine, Wagon, Dinesau Albanys Riverboat Regina Kalgan Scenic Cruises sunt excursii care se pot face în Albany pe cel mai vechi râu din lume.

Albany are un climat mediteranean foarte bun pentru trasee montane de mers pe jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.