În nord-estul Bulgariei este amplasată una dintrele cele mai frumoase staţiuni ale litoralului bulgăresc, Albena. Staţiunea turistică este situată la 12 kilometri de Balcic şi la 73 de kilometri de Vama Veche.

plaja Albena
plaja Albena

Albena atrage anual numeroși turişti, printre care şi mulţi români, deoarece este un oraş liniştit unde majoritatea hotelurilor sunt situate chiar pe plajă. Aici vizitatorii pot beneficia din plin de soare şi mare. Oraşul se situează în apropierea altor centre turistice, culturale și comerciale, reuşind totuși să îşi păstreze habitatul natural. Deşi Albena este construită pe un teren gol în anii 1960, în prezent arată ca un mic oraş, cu centru, străzi şi piețe, având chiar şi reţea de transport public – trenuri dedicate care circulă după un orar prestabilit pe străzile oraşului.

Numele staţiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgăresc. Staţiunea are plajă în lungime de 5 kilometri, cu o lăţime de 150 de metri, cu nisip fin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.