Albi este un oraş episcopal din Franţa. Oraşul are mai multe obiective turistice de care se pot bucura vizitatorii care ajung aici. Turiştii pot face plimbări prin centrul vechi al oraşului Albi unde se află cele mai importante clădiri cu arhitectură medievală: Podul Vechi şi Podul Nou din Albi, Casa Alby, Palatul Berbis cu grădinile franţuzeşti, Catedrala Saint Cecile, Casa Memorială Laperouse.

Catedrala Saint-Cecile
Catedrala Saint-Cecile

Principalul punct turistic este Catedrala Saint-Cecile, construită în anul 1282. Biserica este cea mai mare catedrală gotică din cărămidă din lume şi are o înălţime de 113 metri şi o lăţime de 35 de metri. Din 2010, catedrala face parte din Patrimonial Mondial UNESCO.

Le Palais de la Brebie
Le Palais de la Brebie

Un alt obiectiv este “Le Palais de la Brebie”, un palat episcopal construit în secolul al-XI-lea, refăcut în anul 1265 ca fortareaţă. Palatul a fost în timp înconjurat cu ziduri înalte, cu patru turnuri şi un donjon. Fortificaţia construită în jurul palatului avea menirea de a oferi o protecţie mai mare episcopilor stabiliţi din Alby. În anul 1862, palatul a fost trecut pe lista monumentelor istorice din Franţa, iar în anul 2010 a fost trecut şi pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Citește și:  O zi de primăvară în Karlovy Vary
Muzeul Toulouse-Lautrec
Muzeul Toulouse-Lautrec

În interiorul Palatului se află şi Muzeul Toulouse-Lautrec cu o colecţie impresionantă de lucrări realizate de artistul al cărui nume îl poartă, precum şi picturi de Degas, Bonnard, Matisse, Utrillo, Rodin, Maillol şi Rouault. Muzeul atrage anual peste 160 de mii de turişti, fiind cel mai important punct turistic din provincia Albi. Turiştii pot face o vizită şi la casa memorială a pictorului Henri Toulouse Lautrec care s-a născut în oraşul Albi. Casa nu poate fi vizitată în interior, însă exteriorul merită o privire amănunţită.

Vizitatorii pot face un tur al catedralelor oraşului, aproape toate sunt construite în stil gotic. Oraşul oferă locuri de cazare în pensiuni turistice şi vile de vacanţă pitoreşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.