Aldtsjerk este un mic sat de pe autostrada ce merge de la Leeuwarden la Dokkum. Este parte din regiunea Tytsjerksteradiel, Friesland, Olanda. Festivităţile anuale ce au loc aici includ Doarpsfeest – o paradă ce are loc în timpul verii. Alte repere locale sunt „Statul Heemstra” – fosta reședință a familiei aristocratice Sminia. Drumul principal al satului numit Van Sminiaweg are o lungime de aproximativ 1,5 km și poartă numele după vechea familie Sminia.

Satul găzduiește casa unui fost brutar care a fost destul de faimos pentru produsele sale Oranjekoek și Suikerbrood, dar care s-a retras în anul 2000 când a fost introdusă moneda euro. Turiştii trebuie să ştie că magazinele locale sunt rare aici: cea mai apropiată piață alimentară este situată în Oentsjerk la aproximativ trei kilometri în afara orașului. Magazinul cel mai notabil al oraşului este al unui dealer de biciclete și un magazin numit Bram en de Jannie, care nu se află de fapt în sat, ci la jumătatea distanței dintre Aldtjserk şi Oentsjerk.

Citește și:  Gusturi şi arome de Munchen: Viktualienmarkt
Biserica Veche Aldtsjerk
Biserica Veche Aldtsjerk

În centrul satului se afla Biserica Veche Aldtsjerk, care a fost construită în secolul al XII-lea şi dă şi numele oraşului. Turnul bisericii datează din secolul al XII-lea și a fost construit din cărămidă şi acoperit cu ţiglă roşie.

În apropiere de sat se află Aldtjserkster Mar, un mic lac care este un punct important în regiunea Elfstedentocht. Aici turiştii pot pescui şi pot face plimbări cu barca.

Ouderkerkermolen
Ouderkerkermolen

Vizitatorii pot merge şi la Ouderkerkermolen – o moară de vânt bine conservată din Aldtsjerk. Oudkerkermolen a fost construită în anul 1864 şi este funcţională, dar doar pentru a arăta procesul de pompare a apei. Turiştii trebuie să ştie că moara este deschisă publiului doar cu rezervare în prealabil.
Facilităţile de cazare din Aldtsjerk sunt dispopnibile la case private de vacanţă, vile şi pensiuni turistice pitoreşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.