Alesund este un oraș și municipiu în Møre og Romsdal din Norvegia. Este o parte din districtul tradițional de Sunnmøre și centrul regiunii Alesund. Este un port la mare și este remarcat pentru concentrația sa unică de arhitectură Art Nouveau. Oraşul este înconjurat de fiorduri și de culmile înalte ale Alpilor Sunnmøre, care oferă peisaje de neuitat.

portul din Alesund
portul din Alesund

Portul de Alesund a fost stabilit ca o municipalitate la 1 ianuarie 1838. Portul şi-a primit dreptul de oraș în anul 1848. La Alesund se află Centrul Norvegian de Arhitectură Art Nouveau, Jugendstil Senteret. Este un muzeu și centru de conferinţe cu expoziții care spun povestea de foc orașului și istoria stilului Art Nouveu Jugendstil în Norvegia și Europa. În oraşul Alesund se ţine anual Festivalul mâncărurilor norvegiane.

Jugendstilsenteret
Jugendstilsenteret

Alesund oferă o gamă largă de cazare turiştilor: hoteluri de lux, cabane rustice de pescari, case de oaspeți, case de vacanță și locuri de camping cu cortul sau campinguri de rulote. Turiştii vor găsi mai multe hoteluri în centrul orașului Alesund, precum și de-a lungul Sunnmøre. Cele mai multe dintre marile lanţuri hoteliere sunt reprezentate în Alesund, și multe dintre aceste hoteluri se bucură de o locație excelentă cu vedere la mare. Printre ele se află Hotelul Brosundet, care este situat într-o clădire veche de peste 100 de ani.

Citește și:  Trondheim - Norvegia: Orașe de vizitat
Geiranger
Geiranger

Pasionații de drumeții au multe motive să exploreze Geiranger, Alesund și Nordfjord la următoarea lor călătorie. Orașul Alesund este un punct perfect de plecare pentru drumeții de-a lungul coastei și a fiordurilor din regiunea de Sunnmøre.

Traseele montane încep în apropierea oraşului. Multe trasee sunt ușor accesibile la mijloacele de transport public. Zona se poate explora pe cont propriu sau cu ghid. Plimbările pot dura câteva ore sau câteva zile. Alesund oferă o varietate de locuri de pescuit la ocean, în zona de fiord, râuri și lacuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.