Alexandroupoli este un oraș în Grecia. Este un centru important portuar și comercial din nord-estul Greciei. Alexandroupoli este unul dintre cele mai noi oraşe din Grecia, care în vechime a fost doar un sat de pescuit până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cu toate acestea, orașul modern se află la locul anticului Sale, un oraș grec al epocii clasice fondat de coloniști din insula Samothrace, care este menționat şi de Herodot.

Farul orașului din port
Farul orașului din port

Alexandoupoli se află în centrul rutelor terestre și maritime, punct de conectare a Greciei cu Turcia. Nu sunt prea multe „locuri” de vizitata în Alexandroupolis. Obiectivele turistice în Alexandroupoli includ: Farul orașului din port, siturile arheologice Mesimvria și Maroneia, care se întind la micul port Agios Charalambos și în apropiere de Delta Râului Evros. Râul este granița naturală dintre Grecia și Turcia, precum și între Grecia și Bulgaria. Râul a determinat destinul uman încă din cele mai vechi timpuri. Grecii antici au considerat Evros ca fiind cel mai lung fluviu din lume. Delta are o suprafață totală de 200.000 metri pătraţi şi numeroase specii de animale şi plante specifice deltei.

Citește și:  Coreea de Nord : Țări de vizitat

Turiştii pot face un tur în jurul zonei de coastă printre siturile arheologice, o vizită la vechiul Ismara, la pesteră, la Biserica Agioi Theodoroi, la mine și la celebra Vila Kirki.

Muzeul Etnologic din Tracia
Muzeul Etnologic din Tracia

Muzeul Etnologic din Tracia este un punct turistic important. Acest muzeu fascinant, găzduit într-o frumoasă vilă din piatră ce datează din anul 1899, ar putea fi motivul pentru o vizită la Alexandroupolis. Turiştii se pot familiariza cu cultura populară și obiceiurile din Tracia. Exponatele sale acoperă o perioadă din secolul al XVII-lea până la anii 1970. Muzeul de Artă Ecleziastică Alexandroupolis deține o colecție impresionantă de artă religioasă ortodoxă ce poate fi vizitată de turiştii care ajung aici.

Alexandroupolis are în jur plaje excelente desemnate cu steag albastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.