Alicante este capitala provinciei cu acelasi nume, situată în sud-estul Spaniei, în regiunea Valencia. Localitatea este cunoscută ca oraş port şi staţiune turistică. Turiştii se pot bucura de o plajă remarcabilă la Marea Mediterană, o istorie şi o cultură bogată. Printre obiectivele turistice din zonă se află: Castelul Santa Barbara, Palatul Gravina, Biserica Sf. Maria, precum şi celebra faleză Paseo de la Explanada.

Castelul Santa Barbara
Castelul Santa Barbara

Alicante este unul dintre cele mai moderne şi mai frumoase oraşe de pe coasta Spaniei. Potrivit istoriei, aşezarea a fost extinsă în secolul al III-lea înaintea erei noastre de către cartaginezii, care şi-au făcut aici un important punct de comerţ maritim în apropiere de coasta Mării Mediteranene. Alicante a devenit un important pol economic şi politic abia în perioada imperiului roman între anii 218 – 201 înaintea erei noastre.

Manastirea Santa Faz
Manastirea Santa Faz

Turiştii pot vizita Mânăstirea Santa Faz care se află la doar 5 km de Alicante, construită în secolul al XV-lea, în stil baroc. Muzeul de Arheologie Alicante a fost întemeiat în anul 1932. Vizitatorii se pot bucura de tehnici interactive moderne, cu filme educative despre istoria regiunii din Epoca de piatra până în Evul Mediu. Un alt obiectiv este Muzeul de Arte Frumoase Gravina. Aici se prezintă operele artiştilor spanioli. Muzeul se află în Palatul Gravina construit în anii 1748 – 1808 şi declarat monument istoric.

Citește și:  Pentru pasionaţii de panorame: 9 locuri la înălţime de unde poţi admira Roma
Muzeul de arte frumoase Gravina
Muzeul de arte frumoase Gravina

Mânăstirea San Agustin, ce poartă denumirea în spaniolă de Canónigas de San Agustín sau Las Monjas de la Sangre, este o clădire construită la sfârşitul secolului al XVII-lea ca resedinţă şi şcoală pentru iezuiţi.

orasul vechi din Alicante
orasul vechi din Alicante

Un alt punct important turistic este şi Centrul Istoric Alicante numit şi Villa Vieja. Centrul Istoric Alicante este o zona pitorească, cu case spaniole realizate în arhitectură medievală şi străzi înguste cu restaurante şi terase primitoare. Aici se afla primăria, muzee, centre culturale şi galerii de expoziţii artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.