Alkmaar este un municipiu și un oraș în Olanda, în provincia Noord Holland. Alkmaar este bine cunoscut pentru piaţa de brânzeturi tradiţionale olandeze. Pentru turişti este o destinație culturală foarte populară. Cea mai veche menţiune despre numele de Alkmaar se găseşte într-un document ce datează din secolul al X-lea. În anul 1573, oraşul a rezistat cu succes unui asediu al forțelor spaniole sub conducerea lui Fernando Álvarez de Toledo, a treilea duce de Alba.

Grote a Sint – Laurenskerk
Grote a Sint – Laurenskerk

Alkmaar are numeroase clădiri medievale, care sunt încă intacte, mai ales turnul înalt de Grote a Sint – Laurenskerk, loc unde mulți locuitori din Alkmaar îşi organizează ceremonia de nuntă.

Altă atracție, mai ales în lunile de vară, este de piață brânză Alkmaar la Waagplein, una dintre atracțiile turistice cele mai populare din Olanda. Piața brânzeturilor începe în mod tradițional în prima zi de vineri din luna aprilie şi se termină în prima zi de vineri din luna septembrie. În fiecare vineri dimineţă între orele 10.00 – 12.30, Waagplein este locul de desfăşurare pentru piața tradițională de brânză.

Citește și:  Damasc - Siria: Orașe de vizitat
Waagplein
Waagplein

Vânzătorii și transportatorii cântăresc brânzeturile şi bat din palme după cum este obiceiul tradiţional. Este una din cele patru piețe tradiționale olandeze de brânză încă existente în ţară.

Waag este locul unde se află biroul de turism local și un muzeu al brânzeturilor. Alkmaar are 399 de monumente naţionale rijks înregistrate, dintre care cele mai multe sunt situate de-a lungul canalelor vechi ale orașului.

mori de vant Alkmaar
mori de vant Alkmaar

Alkmaar are două teatre mari și un cinematograf, un Red Light District situat la Achterdam, precum şi mai multe pub-uri şi baruri de noapte în apropierea Pieţei de Brânzeturi. Turiştii mai pot vizita: Muzeul Beatles – dedicat trupei The Beatles, unde a fost făcută prima chitară a lui John Lennon, Muzeul Național al berii – „De Boom”, Op ArtMuseum sau Muzeul de istorie a oraşului Alkmaar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.