Alpii bavarezi sunt parte a munţilor Alpi din Germania, în apropiere de granița de sud a statului federal Bavaria și continuă peste graniță, în Austria. Regiunea este considerată unul dintre cele mai frumoase peisaje din Germania și unul dintre locurile cele mai pitorești din toată Europa Centrală. Este, de asemenea, o zonă rurală, plină cu animale sălbatice, multe lacuri glaciare şi păduri dese de brad.

Alpii Salzburg

Regiunea are mult mai multe lucruri în comun, atât cultural cât și geografic, cu vecinii săi din sud la Tirol și provincia Salzburg, în Austria, decât cu restul de Germaniei de nord. Este un loc unde tradițiile sunt încă foarte puternice și este, de asemenea, locul de naştere al Papei Benedict. Romano catolicismul joacă un rol important în obiceiurile și cultura locale. Alpii bavarezi sunt casa multor altare şi biserici frumoase.

Berchtesgaden
Berchtesgaden

Pentru că munții sunt mai în vârstă din punct de vedere geologic, vârfuri lor tocite oferă vizitatorilor peisaje cu vederi minunate, cum ar fi celebrul munte reper din Berchtesgaden, Watzmann. În regiune sunt destule lacuri de cristal albastru și fluvii alpine, precum și păduri dese de brad ce ascund o viaţă sălbatică abundentă şi mii de kilometri de trasee montane marcate. Regiunea este populară printre şoferii de motociclete și bicicliștii de munte. Aici se pot face drumeții în lunile de vară, schi și snowboard în staţiunile din sudul Bavariei.

Citește și:  Australia : Țări de vizitat

Cele mai apropiate orașe mari sunt: München, Salzburg și Innsbruck. Granița cu Austria este deschisă pentru călătorii fără pașaport. Există excelente legături rutiere și feroviare între cele trei mari orașe.

Un mod inspirat de a călători și absolut la modă sunt încă tururile tematice, cum ar fi Castelul Road, Romantic Road sau Sisi Road. Vacanţa poate fi o adevărată experiență culturală în istoria europeană, într-o lume de castele, mănăstiri, orașe medievale, precum și zone rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.