Alpii sunt munţi iubiţi de toată lumea: de iubitorii de sport care așteaptă sezonul lunilor de iarnă pentru circuitele de schi, de alpiniștii care merg vara pe trasee aproape, de către iubitorii de natură care pot explora parcurile şi rezervaţiile naturale, de familiile cu copii care se pot bucura de ospitalitatea italiană în nenumăratele satele din Alpi şi de gurmanzii care se pot desfăta cu preparate tradiţionale din bucătăria locului. Munții italieni sunt pentru toată lumea, sunt un loc minunat de vacanţă în toate anotimpurile anului.

Valle d’Aosta, Piemonte, Lombardia, Veneto, Trentino, Alto Adige și Friuli Venezia Giulia sunt cele şase cele mai importante regiunii turistice din Alpii italieni.

muntii Piemont
muntii Piemont

Istoria munților Piemont este una foarte veche, au fost locul de legătură cu rol esențial în soarta Alpilor, ce a determinat evoluția socială, culturală și economică a populației sale. Acești munți din Alpi păstrează încă o cultură care este tipică unei zone de trecere, cu urme valoroase de istorie într-un cadru greoi, inaccesibil. Facilitățile de o calitate excelentă și nenumăratele opţiuni turisitcefac din Alpii Piemont o bijuterie ce aşteaptă să fie descoperită treptat de turişti.

Citește și:  Ambaro - Madagascar: Orașe de vizitat
Trentino
Trentino

Munţii Trentino oferă resurse culturale și naturale, precum și o călătorie de întoarcere în istorie cu sejururi de răsfaț lângă izvoarele apă curată, aer curat și împrejurimile sale frumoase.

Alto Adige
Alto Adige

O altă regiune turistică este Alto Adige, cea mai mare regiunea de nord a Italiei ce se află în inima Alpilor de est. Cu văi și munți, peisajul său prezintă un aspect variat, de la zonele muntoase Ortles-Cevedale, Solda, Trafoi, Val Martello, vârfurile alpine ale Dolomiților până la pereții de porfir ai Bassa Atesina.

Bormio
Bormio

Bormio se află în provincia Sondrio din regiunea Lombardiei din Alpii italieni. Pe lângă facilităţile moderne de schi, oraşul este renumit şi pentru izvoarele termale din împrejurimi folosite de turişti în scopuri curative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.