Alsacia este o regiune în estul Franței, învecinată cu Germania. În germană acest nume se scria până nu demult Elsaß. Are în compunere două departamente, Haut-Rhin și Bas-Rhin.

Situată la limita dintre influenţele latine și germane, Alsacia a resimțit multiple curente istorice și culturale. Amprentele acestora sunt încă prezente în spiritul locurilor, care sunt în marea majoritate de origine etnică germană. Atribuită Germaniei după partajul Imperiului Carolingian din anul 843, Alsacia este anexată de Franța în 1681, sub domnia regelui Ludovic al XIV-lea. În urma războiului franco-prusac din 1870 regiunea revine Germaniei, dar este din nou încorporată Franței în 1918. Între 1940 și 1945, regiunea a fost ocupată de Germania nazistă.

Strasbourg
Strasbourg

Printre principalele atracţii turistice ale regiunii se află oraşul Strasbourg care este şi centrul istoric al regiunii. Capitala alsaciană Strasbourg, simbol al reconcilierii franco-germane, a fost aleasă în 1949 să găzduiască instituțiile europene. Alsacia este parte a spațiului cultural al Europei Centrale. Turişii pot vizita aici catedrala din centru, cartierul Petit France, pot face o croazieră pe Rin, dar pot face şi o vizită la Parlamentul European, una dintre instituţiile cele mai importante ale Uniunii Europene. Turiştii pot pot închiria o maşină pentru o vizită la Castelul Haut-Koenigsburg, un castel situat în vârful munțiilor Vosgi, în imediata apropiere a Strasbourgului.

Citește și:  Polinezia Franceza : Țări de vizitat
Cetatea Haut-Koenigsburg
Cetatea Haut-Koenigsburg

Colmar este cel mai bine păstrat centru istoric din Alsacia şi este un important obiectiv touristic medieval vizitat anual de mii de turişti. Paionaţii de vinuri pot face o călătorie prin podgoriile din Alsacia. Există aşa-numitul “La Route des Vins”, unde turiştii se pot bucura de degustări şi mâncăruri delicioase tradiţionale.

Colmar
Colmar

Munții Vosgi sunt un loc ideal pentru alpiniştii care pot face căţărări pe platformele montane, pentru bicilişti sunt rute de mountain-bike, se pot face trasee de hiking pe cărările montane sau se poate face schi în perioada iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.