Alta Gracia este un oraș situat în partea de nord a provinciei Córdoba, Argentina. Numele său înseamnă „mare har”. Oraşul este construit pe Sierras Chicas, într-o regiune care indienii Comechingón obişnuiau să o numească Paravachasca. În secolul al XVII-lea, Alta Gracia a fost o mare fermă (o estancia) folosită de iezuiți.

Împreună cu alte ferme, inclusiv Colonia Caroya, Jesús María, Santa Catalina, La Candelaria y San Ignacio de los Ejercicios, Alta Gracia a fost înfiinţată pentru a sprijini din punct de vedere economic Şcoala „Colegio Maximo”, una dintre primele universități din Universidad Nacional de Córdoba, precum și alte institute de învățământ, care fac acum parte din Manzana Jesuítica, un centru important din Córdoba.

Muzeul de Santiago de Liniers
Muzeul de Santiago de Liniers

Atracțiile turistice principale din Alta Gracia includ: Muzeul de Santiago de Liniers, „El Tajamar” – un lac construit artificial, „El Obraje” – un atelier de lucru folosit de iezuiții pentru a îi învăța diferite meşteşuguri şi meserii pe indieni. Sierras Hotel este un hotel pe care l-a vizitat preşedintele american John F. Kennedy.

Citește și:  Geneva - Elvetia: Orașe de vizitat
Casa lui Ernesto Che Guevara
Casa lui Ernesto Che Guevara

Casa în care a trăit revoluţionarul Che Guevara este un muzeu foarte vizitat. Ernesto „Che” Guevara a petrecut 12 ani în Alta Gracia, din 1932 până în 1944, când s-a mutat la Buenos Aires pentru a fi doctor.

Turnul cu ceas
Turnul cu ceas

Alte obiective turistice mai sunt: Muzeul lui Manuel de Falla – un muzician și compozitor spaniol care a trăit în Alta Gracia din 1942 până la moartea sa, Muzeul de Artă Gabriel Dubois, Muzeul în aer liber al căilor ferate, Turnul cu Ceas – un monument care acum un birou de informare turistic. Tot în Alta Gracia, au mai trăit alţi doi scriitori cunoscuţi Enrique Larreta Belisario Roldán.

Celor cărora le place aventura pot face activități pe plajele traversate de râuri sau pâraie, pot face plimbări de mountain bike, drumeţii montane, călărie, parașutism, pescuit sau vânătoare prin păduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.