Alta Pusteria este o regiune montană din Munţii Dolomiţi din Italia. Zona Munţilor Dolomiţi are trei vârfuri – „Tre Cime” şi parcul natural Sesto. Alta Pusteria face parte staţiunile de schi “Dolomit Superski” cu peste 1.220 de km de pârtii şi 450 instalaţii de transport pe cablu. Staţiunile de schi din aceasta zonă se regăsesc în localităţile: Sesto, San Candido, Dobbiaco, Villabasa şi Braies.

Alta Pusteria este un paradis al amatorilor de schi din Europa. Sporturi de iarnă practicabile de turişti sunt: schi, snowboard, schi fond, drumeţii de iarnă cu rachete de zapadă, curling, sănii trase de câini şi sărituri cu parapanta.

Monte Elmo
Monte Elmo

Schiorii se pot bucura de 200 km de piste amenjate în pădure, pe malul lacului şi la poalele munţilor. Cel mai mare centru de schi din regiunea Alta Pusteria este Monte Elmo, cu pârtii ce se întind pe o suprafaţă de 21 de kilometri, cu două telecabine, patru telescaune şi trei teleschiuri. Altă zonă importantă zonă de schi este Sesto. De aici instalaţiile de transport pe cablu duc schiorii pe platoul Croda Rossa la o altitudine de 2000 de metri, pe pantele celor trei vârfuri sau pe partea opusa a platoului Monte Elmo – platoul se află la o altitudine de 2.050 de metri, iar vârful la 2.433 de metri înălţime.

Citește și:  10 locuri care m-au impresionat în Roma
Sesto
Sesto

Printre pârtiile importante se află pârtia Raut, cu o lungime aproximativa de 3,8 km, cunoscută şi sub numele de „Direttissima”. Aceasta are cea mai lungă pantă de 4,75 km până la Versciacio, iar traseul negru pleacă de la Hahnspiel Eck până la Cabana Larch.

Direttissima
Direttissima

Al Pusteria are un total de 55 de km de pârtii de schi, dintre care 16 trasee pentru începători, 21 pentru intermediari şi 6 pentru schiorii avansaţi. Tot aici se regăsesc 4 patinoare, 6 pârtii pentru sanie, 19 pârtii bine dotate pentru Cross – Country.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.