Alton este un oraș istoric și parohie civilă în regiunea de Est din Hampshire, Anglia. Acesta este situat pe partea de sud a râului Wey și este cel mai mare oraș din Hampshire. Orașul este renumit pentru legătura sa cu dulce Fanny Adams. Alton a început ca o așezare romană cunoscut sub numele de Vindomis. Orașul a fost înregistrat în Survey Domesday din anul 1086 ca avînd cea mai importantă piaţă comercială numită Aoltone. Orașul are trei licee și propria stație de cale ferată.

strada din Alton
strada din Alton

Vizitatorii pot alege să facă o vizită la Alton toamna pentru că au loc o serie de evenimente locale specifice. Festivalul Cuvântului de la Alton este o festivitate dedicată cuvântului rostit și scris, care are loc la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrieîn fiecare an. Festivalul cuprinde concursuri de scris pentru copii și adulți, concursuri de ortografie pentru copii, un prânz literar, lansări de carte, ateliere de lucru și discuții cu cititorii şi autorii cărţilor. Din 2010, Festivalul Cuvântului din Alton găzduieşte un concurs de povestiri, printre campioni sunt reprezentaţi ai cercurilor de scriitori, grupuri de oratori şi cluburi de public speaking cu tradiţie.

Citește și:  Rottnest - Australia: Orașe de vizitat

Turiştii pot face o vizită şi la Galeria Allen. Acesta găzduiește permanent o mare colecție ceramică precum și expoziții temporare. Alton Morris a fost fondat în anul 1979, clubul organizează frecvent la Alton evenimente de dans în stradă la care participă localnicii dar şi turiştii.

parc Alton
parc Alton

Grădinile oraşului Alton au un chioșc construit în 1935 pentru Jubileul de argint al regelui George al V-lea, un loc de joacă pentru copii, pături întinse de flori, arbori și arbuști. Anstey Park este un spațiu verde deschis, cu domenii de divertisment și un loc de joacă pentru copii mici. Aici, se află şi clubul de rugby a orașului unde se pot urmări frecvent meciuri locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.