Amalfi este un oraș în provincia Salerno, în regiunea Campania, Italia, în Golful Salerno. Acesta se află la gura unei prăpăstii adânci, la poalele Monte Cerreto, înconjurat de stânci și de un peisaj de coastă. Orașul de Amalfi a fost capitala republicii maritime, cunoscut ca Ducatul de Amalfi, o putere comercială importantă în Marea Mediterană între 839 și în jurul anului 1.200.

Între anii 1920 și 1930, Amalfi a fost o destinație de vacanță populară pentru clasa superioară britanică și aristocrație. Amalfi este principalul oraș de pe coasta pe care se află, numită Costiera Amalfitana (Coasta Amalfi), și este astăzi o destinație turistică importantă, împreună cu alte orașe de pe aceeaşi coastă, cum ar fi Positano, Ravello și altele. Amalfi este inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO.

Chiostro del Paradiso
Chiostro del Paradiso

Chiostro del Paradiso, a fost construit de către Filippo Augustariccio între 1266 și 1268 și a fost folosit ca un loc de înmormântare pentru familiile nobile din Amalfi. Coloanele albe și arcadele ascuțite reflectă influențele arabe de la Amalfi şi sunt similare cu cele găsite în palatele din Orientul Mijlociu. Practic este un adevărat muzeu în aer liber.

Citește și:  Alpii bavarezi - Germania: Orașe de vizitat
Muzeul de hârtie prelucrată manual
Muzeul de hârtie prelucrată manual

Turiştii pot vizita şi Muzeul de hârtie prelucrată manual. Oraşul are o istorie lungă istorie în prelucrarea hârtie de Amalfi. Aici a fost unul dintre primele centre de fabricarea hârtiei din Europa, amalfitanii italieni au învăţat meşteşugul de la arabi. Muzeul este găzduit într-o fabrică veche de hârtie a familiei Milano. Coasta Amalfi este renumită şi pentru producția de Limoncello.

panorama Amalfi

Trei evenimente tradiționale atrag numeroși vizitatori la Amalfi: sărbătoarea de Sfântul Andrei (25-27 iunie și 30 noiembrie), începutul Anului Nou după calendarul vechi al Imperiului Bizantin şi Regata, un concurs tradițional canotaj între cele patru principale republici italiene maritime istorice: Amalfi, Genova, Pisa și Veneția. Acest eveniment este găzduit la Amalfi o dată la patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.