Amazonas este o provincie din Columbia în partea de sud a țării. Capitala regiunii este Leticia. Numele său provine de la fluviul Amazon, care curge în interiorul provinciei și în pădurile tropicale care acoperă o mare parte a regiunii.

Amazon
Amazon

Râul a fost numit de către exploratorul spaniol Francisco de Orellana, între anii 1511 – 1546, care în timpul călătoriei sale de explorare a spus că a fost atacat de nişte „femei feroce” care arătau ca Amazoanele din mitologia greacă. Cu toate acestea, existența unui trib războinic feminin în acea perioadă nu a fost demonstrată și este posibil ca acestea sa fi fost războinicii nativi cu părul lung care l-au impresionat pe explorator. De atunci şi jungla dar și râul au rămas cu numele de Amazon.

Amazonas peisaj

Alte grupuri etnice care se găsesc în regiunea amazonas sunt: Bora, Cocama, Macuna, Mirana, Okaina, Ticunas, Tucano, Uitoto, Yagua și Yucuna. Aceste grupuri trăiesc aici de mai bine de 5.000 de ani.

Departamentul din Amazonas acoperă peste 109.000 de kilometri pătraţi de zonă protejată, cea mai mare parte a primit numele de „rezervaţie de pădure” din 1959. Regiunea are în prezent patru parcuri naţionale: Aacayacú, Cahuinarí, Yagoje Apaporis și Rio Puree.

Citește și:  Ankara - Turcia: Orașe de vizitat
Leticia
Leticia

Leticia este un oraș ospitalier şi primitor, înconjurat de poteci care duc la locuri fascinante din jungla Amazoniană. De exemplu, calea spre Tarapaca, un sat Huitoto indian, duce la rezervaţia Tanimboca, o platformă înaltă de 45 de metri, construită în mijlocul pădurii virgine. În Tanimboca turiştii pot urca în copacii înalţi de 35 de metri pentru a vedea şi fotografia panorama frumoasei jungle. Se pot face excursii ghidate pe râu prin locuri nebănuite şi extraordinare ale junglei Amazoniene.

Cu o barcă cu motor vizitatorii poat ajunge la Insula Maimuţelor. Aici sunt peste 450 de hectare de pădure virgină plină de păsări, mamifere și maimuțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.