Ambewela este un oraș mic situat în districtul Nuwara Eliya din Sri Lanka. Zona este, de asemenea, cunoscută şi cu numele de „Mica Nouă Zeelandă”. Oraşul este situat la aproximativ 17 km sud-est de capitala Nuwara Eliya.

Ambewela este, de asemenea, un centru pentru districtul de plantare de ceai New Galway. Ambewela se află în apropierea mai multor locuri turistice, cum ar fi Ohiya, Idalgashinna, Pattipola, Horton Plains, Hakgala, Nanuoya, Elgin Falls, Dayagama și zona Welimada.

Ambewela farm

Ambewela este, de asemenea, popular pentru că are cea mai mare pajiște la altitudine din Sri Lanka. Mai multe specii de animale cum ar fi căprioara sambar, leopardul sau elefantul domină cea mai mare parte a pădurii din regiune. Ambewela situat în drum spre Parcul Național Plains Horton și este celebru pentru peisajele sale pitorești. Acest sit este una dintre zonele cu specii importante de păsări din Sri Lanka. Zona este o locație foarte populară pentru observarea păsărilor.

Citește și:  Franta : Țări de vizitat

Există două frumoase lacuri care pot fi vizitate lângă oraş: Ambewela şi Kande Ela. Aici sunt disponibile servicii pentru pescuit şi plimbări cu barca. Elgin Cascade este cascada principală din Sri Lanka. Ea se află la 3 kilometri de la stația de gării Ambewela. Turiştii se pot deplasa pe jos de-a lungul căii ferate spre Nanuoya pentru a putea ajunge la Elgin. Un alt obiectiv turistic este Grădina Botanică Hakgala, ea se află între Nuwaraeliya și Welimada şi este deschisă vizitatorilor ajunşi în regiune.

calea ferata Ambewela
calea ferata Ambewela

Facilităţile de cazare la Ambewela sunt în cadrul femelor şi cabanelor de vacanţă individuale.

Ruwaneliya și Mipilimana sunt renumite pentru casele de odihnă și bungalow-rile tradiţionale.

Oraşul Ambewela are o școală, un oficiu poștal, o stație de cale ferată, buticuri pentru cumpărături, cafenele, un lactobar şi un bar cu băuturi alcoolice. Regiunea este perfectă pentru o vacanţă de relaxare într-o atmosferă rurală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.