Situat de-a lungul văii Loarei, Amboise a fost declarat patrimoniu mondial de către UNESCO.
Considerat unul din cele mai frumoase şi reprezentative oraşe franceze, aşezat între albiile Loarei şi Amasse-ului, numele oraşului vine de la latinescul “Ambacia” (între două ape).

Castelul Cloux
Castelul Cloux

Amboise este o locaţie renascentistă emblematică pentru Franţa, oferind un cadru de excepţie turiştilor care aleg această destinaţie pentru vacanţele lor. Acesta găzduieşte numeroase monumente prestigioase ale Franţei: Castelul Regal, Castelul Cloux (în care a locuit renumitul artist Leonardo da Vinci, care şi-a trăit ultimii ani ai vieţii în acest oraş) sau Pagoda Chanteloup.

Castelul Amboise
Castelul Amboise

Castelul Amboise este cel mai mare dintre cele 300 de construcţii de acest fel din zonă, reflectând momente reprezentative din istoria poporului francez.

Clasat ca monument istoric încă din anul 1845, a fost construit la iniţiativa contelui de Anjou, Foulques Nerra. A fost reşedinţă regală, perioadă în care aici trăiau numeroşi artişti ai epocii precum Leonardo da Vinci, al cărui mormânt poate fi vizitat în cadrul castelului. Pe lângă grădina panoramică a castelului, turiştii pot să vadă o colecţie de mobilier gotic şi renascentist, precum şi apartamentele regale. Vizitatorii găsesc aici o construcţie impunătoare, cu turnuri cavalereşti şi sculpturi în piatră.

Citește și:  India : Țări de vizitat
Pagoda Chanteloup
Pagoda Chanteloup

Pagoda Chanteloup are o înălţime de 44 de metri şi a fost construită între 1775 şi 1778 de către Ducele de Choiseul. În jurul pagodei, care este un monument de inspiraţie arhitecturală asiatică, se află un parc care reprezintă unul din cele mai mari spaţii verzi ale oraşului. În jurul acestuia sunt amplasate mai multe restaurante cu meniuri tipic frantuzeşti.

Turnul cu ceas1

Turnul cu ceas din Amboise este apreciat atat de turişti cât şi de localnici, fiind datat din secolul XV.

Aspectul medieval al oraşului atrage mii de turişti să îşi petreacă vacanţele aici. Amboise se bucură şi de un climat prietenos, cu temperaturi agreabile tot anul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.