Parcul Naţional Amboseli, cunoscut şi ca Rezervaţia Maasai Amboseli, este situat în Regiunea Kajiado din provincia Rift Valley din Kenya. Ecosistemele parcului se întind peste frontiera dintre Kenya şi Tanzania. Localnicii sunt în principal Maasai, dar şi locuitori veniţi din alte zone sărace ale țării care au fost atraşi de economia turistică de succes și agricultura intensivă care se practica în mlaştini.

Parcul Naţional Amboseli
Parcul Naţional Amboseli

Aflat la 240 km de capitala Nairobi, Parcul Naţional Amboseli este al doilea cel mai popular parc național din Kenya, după Rezervaţia Naţională Maasai Mara și poate fi usor vizitat într-un week-end. Printre atracţiile parcului se numără posibilitatea de a întâlni populaţia Maasai, precum şi aceea de a admira panorama spectaculoasă a Muntelui Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa.

Kilimanjaro
Muntele Kilimanjaro

Parcul are o zonă desertică care în căldura torida a zilei produce miraje spectaculoase. Mlaștinile și izvoarele sunt alimentate de râuri subterane provenite din zăpezile topite de pe Kilimanjaro, acestea reprezentând locurile unde animalele sălbatice găsesc apa în perioadele de secetă. Parţial zona este inundată sporadic iar sărurile nocive din patul de pietriș sunt dizolvate, apa devenind astfel otrăvitoare.

Citește și:  Hoteluri la înălțime
Amboseli pasari
Amboseli pasari

Precipitațiile reduse crează condiţii perfecte pentru turismul care are ca scop organizarea de excursii pentru a vedea animale sălbatice în libertate cum ar fi elefantul african, bivol, leul, ghepardul, hiena, girafa, zebra. Amboseli oferă oportunități excelente pentru a vedea animalele deoarece în perioada uscată a anului vegetația sa este redusă.

În savană trăiesc 400 de specii de păsări, inclusiv păsări de apă, pelicani, pescărusi și 47 de tipuri de păsări răpitoare. Pentru cei care intenționează să rămână peste noapte în savană se recomandă să ia cu ei echipamente de camping, apă potabilă și produse pentru picnic. De asemenea, utile sunt: binoclu, aparat de fotografiat, pălărie de protecție solară, ochelari de soare și ghiduri. În oraş există un aeroport mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.