Amman este capitala Iordaniei și un oraș cu peste 2 milioane de locuitori. Amman, denumit în antichitate „Philadelphia”, a fost construit pe șapte coline. Astăzi, Amman este un oraș modern, în care locuiesc atât musulmani cât și creștini. Cunoscut şi sub denumirea de „Oraşul Alb” datorită culorii în care sunt vopsite cele mai multe dintre clădiri, oraşul este capitală a Regatului Iordaniei.

Turiştii pot face o vizită la Cetatea Jebel Ashrafiah, construită pe un deal înalt de 837 de metri. Săpăturile arheologice au dovedit că aşezarea descoperită aici este mult mai veche decât zidurile de piatră construite pe vremea romanilor. Centrul oraşului Amman se află într-o vale, între dealul cetăţii Jebel Ashrafiah şi alte trei dealuri. Aici se află Moscheea Al-Hussein, construită de Omeyyazi în anul 1924 pe locul uneia mai vechi, şi piaţa arabă cunoscută sub numele de „suk”.

Forul Roman
Forul Roman

Un alt obiectiv turistic sunt ruinele Forului Roman şi un amfiteatru ce datează din aceeaşi perioadă. Acesta are o capacitate de 6000 de locuri şi găzduieşte spectacole şi în prezent. Complexul architectural roman conţine, de asemenea, un teatru mic acoperit, în formă de scoică, unde se susţin diferite concerte şi spectacole de dans.

Citește și:  Chatsworth - Australia: Orașe de vizitat
Jabel Amman
Jabel Amman

În oraş, în serile mai răcoroase, turiştii pot merge prin cartierul Jebel Amman, unde se află parcurile Basman şi Raghadan. În parcul Regelui Hussein se poate vizita şi Muzeul Regal de Automobile. Aici se află o colecţie de motociclete şi maşini de lux sau militare ale familiei regale. Oraşul Amman are deschidere la Marea Moartă, cu o faleză largă şi plaje cu nisip fin, multe cafenele, baruri de noapte, restaurante şi cluburi pline de turişti.

De la Amman se pot face excursii la alte obiective turistice din jur. Printre acestease află: oraşului Petra şi vechiul oraş Jarash, mozaicurile de la Madala şi fortul cruciaţilor de la Kerak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.