Amparai este principalul oraș din districtul cu același nume, localizat în Sri Lanka (Provincia de Est), la aproximativ 360 km de capitala Colombo. În secolul II înainte de Hristos, așezarea aparținea de domeniul Kavantissa și în acea perioadă se numea „Ambaragama”, denumire care ulterior s-a transformat în Ambara, pentru ca în final, să devină Ampara.

Majoritatea locuitorilor orașului sunt singalezi, un grup etnic majoritar în regiune. Religia predominantă este budismul, doar un sfert din populație este musulmană.

Pagoda Ampara
Pagoda Ampara

În timp, Amparai a devenit principalul oraș administrativ din Valea Galoya, devenind astăzi o destinație de vacanță preferată de turiștii care vin în regiune. În zonă există atât resorturi de lux cât și hoteluri la prețuri accesibile, cu facilități care asigură condiții pentru vacanțe reușite. Amparai este orașul gazdă al unui concurs internațional anual de surfing, care atrage mulți surferi pasionați și fani ai acestui sport din toate colțurile lumii.

În regiune se găsesc patru rezervații unde turmele de elefanți sunt protejate și au asigurate condiții bune de viață. Pentru turiștii activi cărora le place să exploreze, în junglă pot vedea ruine care reflectă trecutul glorios. Palatele și mânăstirile din mijlocul pădurii poartă semnele devastării de către vânătorii de comori.

Citește și:  El Salvador : Țări de vizitat

În această regiune se produce cea mai mare cantitate de orez nedecorticat din Sri Lanka. Vizitatorii pot admira priveliștea spectaculoasă și relaxantă a câmpurile de orez revărsate în cascadă pe terasele care se extind până la orizont.

Temperatura în Amparai variază între valoarea minimă de 24 grade Celsius până la o maximă de 36 grade Celsius. Decembrie și ianuarie sunt cele mai reci luni, iar din martie până în septembrie este sezonul uscat. În timpul musonului, din octombrie până în februarie, în sezonul ploios, apa de ploaie este stocată în rezervoare astfel încât să poată fi utilizată pentru irigații pe tot parcursul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.