Ang Thong este un complex de insule din Thailanda. Insulele sunt aproape una de alta, ceea ce descoperă turiştilor o panoramă uluitoare atunci când navighează cu barca în jurul parcului. Toate insulele sunt de diferite dimensiuni şi forme. Cele mai multe dintre ele sunt acoperite cu păduri tropicale și sunt numite după geografia lor distinctivă, un fel de apelativ descriptiv, cum ar fi „Insula vacii adormite” sau ” Insula Trei Piloni”.

Ko Wua Talap
Ko Wua Talap

Ko Wua Talap este insula care conține sediul Parcului Naţional Marin, precum și centrul de informare turistică, un restaurant, Peştera Buaboke, bungalouri turistice. Ko Wua Talap are două plaje. Ambele plaje sunt situate la capetele opuse ale insulei și este posibilă trecerea de la una la alta printr-o scurtătură prin junglă. Există o frânghie de-a lungul traseului care asigură turiştii să nu se piardă.

Ang Thong
Ang Thong

Ang Thong se traduce „castron de aur”. Regiunea ocupă aproape 250 km pătraţi şi include 50 de km pătraţi de insule de calcar, relief carstic care se ridiăa din mare și formațiuni de rocă bizare. Peşteri, lagune ascunse și plaje cu nisip alb sunt disponibile pentru a fi explorate. Turiştii pot face snorkelling printre grădini de corali de mică adâncime. Aici se găsesc şaisprezece de specii de mamifere şi animale cum ar fi vidre, langurs, maimuțe, crabi, porci, lilieci cu părul de argint, delfini, balene. Sunt cel puțin 54 de specii de păsări şi paisprezece specii de reptile cum ar fi sopârlele de sol, iguane, broaște țestoase verzi, broaște țestoase Hawksbill, pitoni și cobre.

Citește și:  Burj Khalifa din Dubai - mai aproape de stele
barci de inchiriat in Ang Thong
barci de inchiriat in Ang Thong

Accesul în parc este controlat, dar există mai mulți operatori care închiriază ambarcațiuni și care sunt operatorii de transport licențiați, ce includ şi servicii catering pentru excursiile de o zi. Peşterile de pe multe dintre insule au formațiuni stâncoase interesante ce merită explorate. Turiştii pot vizita peşterile pentru o experiență inedită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.