Anglia este una dintre cele patru tari care alcatuiesc Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, o tara insulara din Europa de Vest, alaturi de Scotia, Tara Galilor si Irlanda. Anglia se invecineaza in nord cu Scotia, in vest cu Tara Galilor, in partea de est cu Marea Nordului iar in sud este delimitata de Canalul Manecii.

orasul Londra

 

De-a lungul istoriei, Anglia si-a pus amprenta asupra mai multor perioade. Cel mai vechi monument aflat in Anglia este Stonehenge, constructia acestuia fiind inceputa in neolitic, aproximativ in anul 3000 i.e.n. A urmat perioada de glorie a Imperiului Roman, Anglia fiind ocupata de acesta pana in secolul V. Incepand cu secolul VI, populatia germana din zona Anglen, numiti anglii, au inceput sa migreze in zona Marii Britanii. Din anul 900 pana in 1400, Anglia a fost sub dominatia mai multor popoare, vikingi, danezi si normanzi. Fiind o mare putere, in prezent membra a Grupului celor Opt, Anglia a participat la luarea unor decizii importante privind situatia lumii, fiind un jucator important si in timpul celor doua Razboaie Mondiale.

Fiind una dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii, Anglia s-a remarcat in foarte multe domenii de interes social, arta, literatura, stiinta, educatie, economie, sport si altele. Multi dintre marii ganditori ai lumii, fie ca s-au nascut sau au locuit in Anglia, Charles Darwin, Isaac Newton, John Locke sau John Stuart Mill. Nici literatura universala nu a fost uitata de englezi, William Shakespeare fiind considerat cel mai mare autor de literatura in limba engleza. Alaturi de marele scriitor ii mai putem adauga si pe urmatorii, Agatha Christie, Aldous Huxley, J.R.R. Tolkien sau J. K. Rowling. Anglia este gazda unor numeroase universitati cu renume international, printre care Universitatea Oxford si Universitatea Cambridge, unele dintre cele mai vechi centre universitare din lume.

Citește și:  Arhipeleagul Buccaneer - Australia: Orașe de vizitat
Londra
Londra

Orasul Londra este capitala Angliei dar si a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Unul dintre cele mai importante orase ale lumii, Londra este situata in partea de sud-est a Angliei. Centrul istoric al orasului, Cetatea Londrei cum este numit, este in acelasi timp si centrul financiar al Londrei. Pe strazile acestei cetati, cu ani in urma, au umblat regii si reginele Angliei. Aici se luau deciziile importante privind situatia tarii.

Turnul Londrei
Turnul Londrei

Astazi, pe langa faptul ca este cel mai important centru financiar al Angliei, Cetatea Londrei este un important obiectiv turistic, aici avand posibilitatea de a vizita mai multe bunuri ce apartin familiei regale, Palatul Buckingham, Turnul Londrei, Palatu Kew, Palatul Hampton s.a. In Londra mai pot fi vizitate si urmatoarele obiective turistice: London Eye, British Museum, Catedrala Westminster Abbey, Catedrala Sf. Paul, Muzeul figurilor de ceara (Madame Tussaud’s), Galeria Nationala de Portrete si multe altele. Londra este renumita si pentru celebrele taxiuri galbene sau pentru autobuzele cu etaj.

Pe teritoriul Angliei exista nouasprezece obiective turistice ce apartin patrimoniului UNESCO, unele mentionate mai sus, plus Palatul Westminster, Saltaire, Gradina Botanica, Granitele Imperiului Roman, Castelul Durham City of Bath si altele.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.