Anguilla este una dintre insulele Leeward ce aparține Antilelor Mici, fiind un teritoriu dependent de Marea Britanie. Numele acestei insule a fost acordat de către Cristofor Columb, în anul 1943, datorită formei de fusar – pește de apă dulce al cărui corp aduce cu un fus – pe care aceasta o are.

Anguilla se găsește la 8 kilometri de nord de Saint Martin și la 97 de km la nord-vest de Saint Kitts. Cel mai mare oraș, aflat în centrul insulei, este The Valley. Insula Anguilla nu are nicio apă curgatoare, dar dispune de câteva lacuri sărate, folosite în producția comercială de sare. Climatul este însorit și uscat pe tot parcursul anului, cu o temperatură medie de 27 grade Celsius. Inițial populată de caraibi sosiți din nordul continentului sud-american, Anguilla este colonizată mai târziu de britanici, în jurul anilor 1600. Astăzi, populatia majoritara este de origine africană.

Sandy Island Anguilla
Sandy Island Anguilla

Dacă turistul dorește să profite de o vacanță liniștită și o evadare din viața de zi cu zi pentru o destinatie mai retrasa dar exclusivista, Anguilla este locul ideal. Celebritățile năvălesc aici pentru a profita de tradiția locală de păstrare a intimității, stațiunile de lux și diversitatea bucătăriilor promovate prin intermediul celor 70 de restaurante. Scufundările din preajma recifelor și epavelor sunt activități de divertisment foarte cunoscute și apreciate dar, tot ce este posibil ca oaspeții să petreacă noaptea dupa o cină copioasa, dansând, până în zori. Plajele, resorturile și restaurantele sunt atracțiile reale ale locului.
Climatul însorit și blând permite activități în aer liber pe tot parcursul anului. Clădirile sunt dotate cu balcoane sau terase, pentru a aduce lumina soarelui mai aproape de vizitatori.

Citește și:  Biserica Saint Georges din Lyon. Preot pe trotinetă

Anguilla are 33 de plaje, toate deschise publicului larg. Coasta din partea de nord, cu deschidere la Oceanul Atlantic, are cele mai mari valuri si cele mai multe plaje izolate. Locațiile populare, precum Sandy Ground, Shoal Bay, Rendezvous Bay și Meads Bay au restaurante și baruri situate pe malul mării și stațiuni care sunt presărate cu nisip alb, dispunând de activități precum surfingul. Retrasul Little Bay poate fi accesat doar cu barca. Sandy Island și Scilly Cay sunt insule micuțe cu baruri pe plajă și servicii gratuite de pe insula principală.

Cap Juluca Anguilla
Cap Juluca Anguilla

Resorturile turistice de lux sunt dotate cu restaurante high-class și dispun de o servire impecabilă. Unele dintre resorturile tradiționale, de lux, sunt Cap Juluca, decorat în stil maur, transportat pe țărmul Marii Caraibilor, Malliohuana, cu al său spa renumit și restaurant gourmet, precum și hotelul Cuisin Art, cunoscut pentru programele sale de wellness.

Anguilla dispune și de hoteluri, pensiuni sau vile mai ieftine, chiar și în locații atât de populare, precum Sandy Ground. Izolând pentru câteva clipe resursele naturale puse în evidență prin construcțiile aflate la baza lor, turistul poate să viziteze istoricul district Olde Valley aflat în capitala The Valley sau să oprească la The Heritage Collection, cel mai întins muzeu de pe insulă.

Opțiunile de relaxare și delectare sunt infinite. Turistul poate să își ia binoclul și să privească păsările din zona lacurilor de sare, să meargă în larg pentru pescuit sau să se scufunde printre epave și recife.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.