Annecy este un oraș frumos ce face parte din regiunea Rhone-Alpes din sud-estul Franței. Acest loc mai este denumit și Veneția Alpilor, deoarece trei râuri străbat inima orașului.

annecy

Annecy are de oferit multe unui turist, deoarece orașul este un centru turistic, religios și industrial al Franței, situat pe lacul cu același nume. Annecy este alcătuit din partea de nord unde regiunea este puternic urbanizată și se află pe platoul drept, în timp ce sudul este ocupat de masivul Semnoz, într-o secțiune preponderent păduroasă.

Annecy este un oraș ușor accesibil. Acesta se află la intersecția mai multor autostrăzi. Obiectivele turistice din acest oraș sunt numeroase, dar cel mai important punct de pe harta unui turist care ajunge aici este castelul. Obiective turistice in Annecy

Castelul din Annecy

annecy castle

Castelul din Annecy se încadrează perfect în peisajului montan și face parte din moștenirea arheologică a regiunii. Acest castel are 4 mari turnuri: Turnul Perierre ,Turnurile St. Paul și St. Peter, dar cel mai impozant și cel mai vechi (secolul al XII-lea) este Turnul Reginei. Zidurile de apărare reprezintă un exemplu de arhitectură militară care permit privitorului să-și imagineze aspectul castelului înainte de amplasarea altor construcții între turnuri.

Citește și:  Lux la superlativ: Galeriile Lafayette din Paris

Interiorul castelului, succesiunea de construcții ridicate în perioade diferite, poate fi admirat din curtea interioară. Pe partea stângă, se află: clădirea Nemours, construită în 1545 de către Charlotte de Orleans, Ducesa de Genevois-Nemours; vechea clădire, ce datează din vremea Contesei de Geneva, secolul al XIV-lea; noua clădire, ridicată în 1571 și care încheie șirul construcțiilor de pe stânga. Iar pe dreapta, se află: turnul și clădirea Perrier, realizate în 1445 de Amedee VIII , primul duce de Savoia.

Catedrala Saint-Pierre

catedrala saint

Turiștii mai pot vizita și catedrala Saint-Pierre care este un lăcaș romano- catolic al orașului și un monument național al Franței. Catedrala a fost construită în secolul al XVI- lea de către Jacques Rossel, dar în perioada de criză și de război, acest lăcaș de cult a fost folosit ca spital și ca loc de refugiu pentru femei și copii. Așadar, orașul Annecy are toate ingredientele pentru o vacanță reușită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.