Arhipelagul Mingan face parte din provincia Quebec, din Canada. Se intinde pe 24, 711 de acri si mare parte din el s-a transformat intr-o rezervatie naturala ce poarta acelasi nume (Mingan Archipelago National Park). Acesta cuprinde mii de insule si insulite ce se intind pe o portiune de 93 de mile de la est la vest si este cunoscuta pentru o puternica concetratie de monoliti erodati.

Este recomandata vizitarea arhipelagului oricand intre lunile iunie si septembrie, deoarece pe insule se poate ajunge doar cu barca, iar daca nu exista posibilitatea de a ajunge acolo cu propria barca, turistii trebuie sa se intereseze de programul companiilor de transport ce asigura circulatia intre continent si arhipelag. Drumul dureaza doua ore daca se pleaca din estul Sept-Iles. Arhipelagul Mingan este localizat pe partea Nordica a golfului St. Lawrence, intre cele doua orase Loungue-Pointe-de-Minga si Aguanish.

localizare Mingan
localizare Mingan

Formarea acestui mediu a inceput acum mai bine de 500 de milioane de ani, cand exista un climat tropical in regiune. Cu timpul pe fundul marii s-au acumulat nenumarate sedimente marine si resturi animale. Insulele de astazi au inceput sa se formeze in momentul in care marea a inceput sa se retraga. Odata cu acest process a inceput si eroziunea rocilor ce ieseau la suprafata. Astfel, astazi, aici se pot gasi matrici de monoliti, stanci, arcade si grote, dezvoltandu-se in acelasi timp si un habitat cu o mare diversitate de plante si animale. Exista multe plante rare ce au luat nastere doar aici, neexistand in alt loc in aceasta regiune.

Citește și:  Cele mai grozave plaje din Corfu
Monoliti Mingan
Monoliti Mingan

Primavara exista o mare varietate de pasari ce formeaza colonii de cuiburi ce se bucura de siguranta insulelor si bogata sursa de alimente ce se gaseste aici.
Odata ajunsi aici turistii au nenumarate optiuni de relaxare. Daca sunt fanii campingului pot ramane pe insule peste noapte si se pot bucura de o experienta unica. Daca nu, se pot folosi de barcile-taxi ce le sunt puse la dispozitie pentru a pleca inainte de lasarea noptii. Exista o ruta ce dureaza intre 3 si 5 ore prin care se permite vizitarea mai multor insule intr-o zi.

Colonii de pasari Mingan
Colonii de pasari Mingan

Pentru cei mai aventurosi exista rute pentru drumetii pe unele din insule, dar si posibilitatea de a se scufunda in apele oceanului pentru a admira varietatea de animale acvatice. Este recomandata consultarea angajatilor parcului pentru a organiza astfel de rute si activitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.