Orașul Assisi poate fi ușor explorat mergând pe jos. Situat în provincia Perugia din regiunea Umbria, așezarea este locuită încă din anul 1000 î. Hr. Cu 300 de ani înainte de Hristos, romanii au preluat controlul Italiei Centrale, iar astăzi încă se găsesc elemente care atestă prezența lor în zonă: zidurile orașului, forumul (Piazza del Comune), teatrul, amfiteatrul, Templul Minervei transformat în Biserica Santa Maria sopra Minerva.

Basilica Sfântului Francisc
Basilica Sfântului Francisc

Orașul italian Assisi este cunoscut pentru faptul că fondatorul Ordinului Franciscan s-a născut aici, în anul 1208. Bisericile cu arhitectură gotică își înalță turlele spre înalt îndemnându-te să privești cerul. Basilica Sfântului Francisc combină stilul romanic umbric cu arhitectura gotică franceză iar Biserica Sfintei Clara are fațada decorată cu piatră albă și roz.

În zonă se găsesc o serie de obiective turistice care reprezintă repere interesante din punct de vedere istoric. Cele două castele care domină orașul sunt Rocca Maggiore și fortăreața romană.

Castelul Rocca Maggiore
Castelul Rocca Maggiore

Castelul Rocca Maggiore, construit în evul mediu, este o prezență impunătoare prin aspectul său masiv. Fortăreața romană s-a păstrat doar parțial, doar o mică parte a celor trei turnuri fiind deschisă publicului. Amfiteatrul roman, construit în secolul I, găzduiește azi în arena sa o superbă gradină. Piața orașului se află pe locul fostului for roman și este strajuită de clădiri deosebit de frumoase: Palazzo del Capitano del Popolo, Turnul poporului și Palazzo dei Priori. În piață mai există o fântână cu trei lei care datează din secolul XVI.

Citește și:  Croatia : Țări de vizitat
Amfiteatrul roman
Amfiteatrul roman

Regiunea oferă turiștilor multiple posibilități de cazare în hoteluri și resorturi amenajate modern, precum și diverse modalități de petrecere a timpului liber (muzee, magazine, facilități sportive, parcuri).

În Assisi poți găsi restaurante, pizzerii și pub-uri unde sunt servite cele mai bune specialități locale dar și produse din bucătăria internațională. Enoteca Lombardi comercializează peste 50 de soiuri de vinuri și paste cu trufe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.