Bahamas este o țară insulară nord-americană, localizată în Oceanul Atlantic, la est de Florida și Statele Unite ale Americii și la nord de Cuba. Ea își întâmpină vizitatorii cu faimoasele plaje albe și roz modelate de bucățile de scoici amestecate cu nisipul fin.

În secolul al X-lea, în Bahamas s-au stabilit indienii Lucayan – un subgrup al indienilor Arawak. Aceștia părăsiseră Antilele Mici pentru a evita dușmanii, indienii Carib, care erau nu doar războinici neînfricați, ci și canibali. Un grup pașnic, indienii Lucayan erau fermieri care locuiau în colibe de paie, foloseau unelte de piatră și își fabricau singuri vasele de olărit, cu un puternic sistem politic, religios și cultural pus la punct. Pentru aceștia, oceanul era o sursă de hrană incomensurabilă.

peisaj Bahamas

Arhipelagul Bahamas cuprinde de 700 de insule și 25 de grote spectaculoase. Insulele sunt renumite pentru plajele curate, pentru apele cristaline și nu în ultimul rând, pentru competițiile nautice care se desfășoară pe tot parcursul anului. Parcurile subacvatice sunt mereu căutate de turiștii pasionați de snorkeling și de scufundări.

Barul lui Miss Emily, Blue Bee, din Abascos, este unul dintre celebrele locații din Bahamas. Sute de turiști îl vizitează anual, atrași și de băuturile savuroase preparate aici, dar si de reputația localului.

Imposibil de ratat este și  barul care se află în centrul orașului New Plymouth, un oraș construit, parcă, din turtă dulce. Localul se evidențiază prin pereții exteriori, vopsiți în albastru și reprezintă un bun punct de plecare pentru feriboturile care traverseaza Docul Green Turtle Ferry. Biletul dus întors costa 15 dolari.

Small Hope Bay Lodge
Small Hope Bay Lodge

Small Hope Bay Lodge, aflat în centrul părții de vest a Insulei Andros, a fost deschis în 1960, de către familia Birch. De atunci, se află sub organizarea membrilor aceleiași familii, care se asigură că turiștii au tot confortul necesar. Bufetul lor conține preparate gătite în casă, iar unitățile de cazare sunt integrate în mediul exterior. Peisajul de vis îi face pe cei mai multi iubitori de sporturi acvatice să îndrăgească acest complex. În apropiere se pot practica scufundări, snorkeling sau pot profita de băile de soare, pe una dintre cele două plaje din stațiune.

Citește și:  Hoteluri la înălțime

Pe insula Cat pot fi vizitate mai multe peșteri, unde interiorul a fost pictat de indienii Arawak. În afară de peșterile care mai poartă amprenta foștilor locuitori ai Bahamasului, pe Insula Cat mai pot fi făcute drumeții montane. Cei pasionați de acest sport pot face o plimbare până la mănăstirea construită pe vârful Alvernia, cel mai înalt punct din Bahamas.

Nassau
Nassau

Din lista celor mai interesante atracții din Bahamas nu putea să lipsească vizitarea orașului Nassau, capitala arhipelagului. Câteva zile petrecute aici vor acorda o notă interesantă vacanței, astfel încât turistul se va relaxa și în egală masură, va învăța lecții de istorie

Pentru ca este una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din Bahamas, Nassau pune la dispozitia turistilor numeroase atractii turistice.

Printre acestea, cele mai populare sunt: Muzeul Piraților, Centrul de Conservare al Naturii, Fortul Fincastle, Scările Reginei sau Portul Nassau, Andastra Gardens – gradina botanică și zoologică – este o zonă ce se desfășoară pe două hectare.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.