Staţiunea sezonieră Băile Puturoasa se află la 9 kilometri sud de localitatea Vama, în apropierea oraşului Negreşti Oaş, în judeţul Satu Mare. Este situată la o altitudine de 400 de metri, în microdepresiunea Puturoasa, într-o căldare cu diametrul de 4 kilometri a unui fost vulcan.

Numele staţiunii provine de la apele minerale sulfuroase din zonă, ce emană în atmosferă hidrogen sulfurat. Bogate în sulf, clor şi iod, acestea sunt recomandate pentru tratarea bolilor reumatice. Perioada ideală pentru tratament este în lunile mai – septembrie. Rocile de aici au o culoare galben-verzuie datorită depunerilor de sulf.

Calităţile apelor de la Băile Puturoasa au atras atenţia încă de la începutul secolului al XIX-lea, când contele Tolvai Gabor a pus bazele staţiunii sezoniere. În anii 1920-1940, zona a atras un număr foarte mare de turişti, veniţi aici pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale apelor minerale sulfuroase şi de nămolurile curative.

De-a lungul timpului, băile au avut mai mulţi proprietari, dar după al Doilea Război Mondial au trecut în administrarea statului şi apoi au fost lăsate în paragină. În ultima perioadă, există semne de revigorare a staţiunii. În anul 2007, drumul de acces la Băile Puturoasa a fost modernizat, iar în zonă s-au construit case de vacanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.