Biserica Muzeu Sf. Ilie, cunoscută și sub numele de Biserica Nouă, din Drăgășani, se înalță impunător în peisajul cultural și spiritual al județului Vâlcea. Cu o istorie bogată ce se întinde pe parcursul a mai multor secole, acest lăcaș de cult atrage zilnic numeroși vizitatori dornici să descopere frumusețea și măreția sa.
Construită în secolul al XIX-lea, Biserica Muzeu Sf. Ilie este o adevărată capodoperă a arhitecturii religioase românești, reprezentând un exemplu deosebit al stilului brâncovenesc. Cu zidurile sale masive, picturile sacre și icoanele vechi, această biserică impresionează prin frumusețea și autenticitatea sa.
În interiorul său, vizitatorii pot admira o colecție impresionantă de obiecte de cult și artefacte istorice ce își găsesc locul în cadrul muzeului bisericii. De la icoane vechi și ruguri împărătești până la cărți bisericești și textile religioase, fiecare piesă expusă povestește o parte din trecutul și tradițiile bisericii și comunității locale.
Legenda spune că Biserica Muzeu Sf. Ilie a fost martora unor evenimente miraculoase și că păstrează în pereții săi binecuvântarea și ocrotirea sfântului său ocrotitor, Sfântul Ilie. Astăzi, această biserică rămâne un loc de adorație și contemplare pentru credincioși, dar și un important punct de atracție turistică pentru cei ce doresc să exploreze istoria și cultura Vâlcii.