Biserica romano-catolică Sfântul Duh este situată pe bulevardul 25 Octombrie, nr. 12 din oraşul Carei, judeţul Satu Mare.

Parohia a luat naştere în anul 1943. Conducerea diocezei a fost încredinţată ordinului Salvatorienilor de către episcopul Scheffler Janos, iar în anii următori aceasta fost condusă de franciscani şi ulterior de piarişti. Iniţial, primăria a pus la dispoziţie o clădire pentru a servi ca biserică, noua parohie fiind construită în 1983.

Conducerea spirituală a trecut de-a lungul decadelor prin mâinile mai multor ordine religioase – de la salvatorieni la franciscani și piariști – fiecare aducând propria viziune și dedicare pentru înflorirea vieții parohiale.

Cu o creștere a numărului de credincioși, s-a simțit nevoia unei noi structuri, astfel în 1983 s-a ridicat actuala clădire, care nu doar că a oferit mai mult spațiu pentru credincioși, dar a și consolidat rolul bisericii ca punct central în comunitate.

Biserica Sfântul Duh nu este doar un loc de rugăciune, ci și un centru unde cultura și comunitatea se întrepătrund, găzduind evenimente, serate culturale și întâlniri comunitare, fiecare contribuind la țeserea țesutului social din Carei.

Citește și:  Parcul Petőfi Sándor din Oradea: un omagiu pentru poetul erou

Cu elemente arhitecturale ce reflectă tradițiile romano-catolice și cu detalii interioare ce îmbină arta sacră cu simbolismul religios, biserica oferă vizitatorilor nu doar un loc de refugiu spiritual, ci și o experiență estetică deosebită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.