Habitatul natural din inima Botswanei, pus la dispoziție pentru o varietate de animale sălbatice africane, atrage mii de turiști din întreaga lume. Peste 40% din teritoriu este acoperit de parcuri naționale, rezervații și terenuri concesionate, dedicate aventurii safari. Datorită politicii de favorizare a turismului de lux, chiar și cele mai populare destinații de safari sunt arareori aglomerate.

În nord-vest, râul Okavango se revarsă în nisipurile Kalahari, creând cea mai mare deltă de interior din lume. Delta Okavango este o bijuterie a țării și adăpostește un număr mare de animale, în comparație cu celelalte teritorii din Botswana, iar apele sale limpezi și numeroasele insule sunt casă pentru o varietate uimitoare de păsări, plante și animale mici. În apropiere se afla Parcul Național Chobe, renumit pe plan internațional datorită populației de elefanți.

steag Botswana

O mare parte din teritoriu este acoperit de deșertul Kalahari, un mediu variat, cu dune de nisip, savană și pășuni. Delta Okavango este o regiune de o frumusețe deosebită, cu întinderi de iarbă, dealuri împădurite și ape joase ce se deschid în lagune ce se umplu în timpul sezonului ploios.

Primii locuitori ai acestei regiuni se numeau San și au fost urmați de Tswana. Aproape jumătate din locuitorii de astăzi sunt etnici Tswana. În 1885, Marea Britanie a transformat zona în protectorat, denumită Bechuanaland. În 1961, Marea Britanie a asigurat țării o constituție. Autoguvernarea a început în 1965, iar în 1966 a devenit independentă. Botswana este cea mai veche democrație din Africa.

Noua țară a păstrat relații bune cu vecinii conduși de poporul alb, însă și-a schimbat repede politica, adăpostind grupări rebele din Rhodesia de sud și Africa de Sud.

Citește și:  Bathurst - Australia: Orașe de vizitat

Botswana reprezintă o poveste de succes a Africii. De când a obținut independența în 1966, țara a reușit să obțină o creștere economică stabilă, prin exploatarea cu succes a potențialului agriculturii și a rezervelor de diamante.

Rezervația de Vânat „Gaborone”

Printre principalele atracții turistice ale Botswanei se enumeră Rezervația de Vânat „Gaborone” și Rezervația Naturală „Mokolodi”, unde pot fi urmărite antilope, precum și Rezervația de Vânat „ Khutse”, unde girafele au propriul habitat. Rezervația de Vânat „Kalahari Central”, îndepărată și neexplorată nici de localnici, nici de turiști este un refugiu extraordinar pentru animalele sălbatice ce nu vor să se lase descopeite de ochiul uman.

În Campiile Makgadikgadi, antilopele și păsările flamingo coexistă, iar în Rezervația de Vânat „Moremi”, leii și leoparzii pot fi agreeați de oaspeți. În Parcul Național Chobe, turiștii pot admira bizonii și hipopotamii, iar de-a lungul râului Chobe se pot vedea crocodili.

hiene Botswana

Hienele maro rare se află în Parcul Național „Transfrontalier Kgalagadi”, creat pe rutele antice de migrație dintre Botswana și Africa de Sud. Rinocerii protejați de braconieri în Sanctuarul de Rinoceri „Khama” din Serowe așteaptă și ei să fie vizitați. De asemenea, babuinii pot fi văzuți jucându-se pe stâncile din zona Savute, pe malul de nord al unui lac preistoric ce odată acoperea majoritatea teritoriului țării.

Dealurile Tsodilo, considerate sacre de bosimani, decorate cu mii de picturi rupestre merită vizitate. Tuli Block alcătuiește un peisaj incredibil, format din stânci vechi de milioane de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.