Oraşul Burgas este situate pe coasta Mării Negre şi este apreciat pentru numeroasele sale plaje. Burgas este cel de-al doilea port maritim al ţării. Climatul favorabil de aici a atras încă din Epoca de Bronz vizitatori. Regiunea Burgas este bogată în situri arheologice ce datează din perioada tracilor anul 4 î.Hr.

orasul Burgas

Numele de Burgas derivă din “burgos” provenit din limba latină şi înseamnă turn. Legendele locale spun că un călător roman a locuit aici. 15 secole mai târziu oraşul este menţionat sub denumirea de Pirgos în operele poetului Manuel Phil.

Prima hartă a oraşului a apărut în 1854. Prima şcoală bulgară şi o biserică ortodoxă au fost deschise în 1868. Pe data de 6 februarie 1878 a fost eliberat printr-o lege a otomanilor de, fratele scriitorului rus Mikhail Lermontov. Prima primărie a fost inaugurată pe data de 7 februarie 1878. O biblotecă publică a fost înfiinţată în 1888, şi tot atunci a fost aprobat primul plan – schiță a oraşului Burgas. În prima parte a secolului 20 oraşul a cunoscut o rapidă industrializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.