Burkina Faso este una dintre cele mai sărace țări din lume, însă guvernul continuă să investească în turism luându – și măsuri pentru înfrumusețarea destinațiilor turistice și pentru creșterea numărului spațiilor de cazare. Deși aici bogățiile materiale nu abundă, viața sălbatică este esențială pentru partea de est a țării. În partea centrala – din jurul capitalei Ouagadougou -este centrata pe turismul de afaceri. În vest, punctul esențial este reprezentat de cultură, iar în nord, expansiuniea cunoașterii se fundamenează pe descoperirea populaților nomade și a tradițiilor acestora.

steag Burkina Faso

Burkina Faso a fost locuită la început de popoarele Bobo, Lobi și Gurunsi, iar celelalte – Mossi și Gurma au imigrat ulterior în secolul al XIV – lea. Teritoriile imperiului Mossi au devenit protectorat francez în anul 1897, până în anul 1903, când Franța subjugase și celelalte grupări etnice. Numită Volta Superioară de către francezi a devenit colonie separată în anul 1919, fiind împărțită între Niger, Sudan și Coasta de Fildes. A fost reconstituită în 1947, Volta Superioara devenind independentă in anul 1960.

Turiștii se pot delecta cu o diversitate de peisaje, atât naturale cât și artificiale. În capitala Ouagadougou aceștia pot vizita Muzeul Etnografic, ce conține o colecție substanțială de artefacte Mossi, orașul fiind centrul unuia dintre regatele Mossi antice.

Ouagadougou
Ouagadougou

Alte muzee sunt Muzeul Național in Lycee Bogodogo și Muzeul Șerpilor in College de la Salle. Oaspetele poate asista la ceremonia Moro-Naba, cu costume tradiționale și tobe, ce are loc în fiecare dimineață de vineri în afara palatului Moro-Naba.

Străzile atractive și piețele aglomerate din Bobo Dioulasso, cu cel mai mare oraș locuit de populatia Bobo trebuie să fie obiective de reper pe lista turiștilor. Alte atracții ale orașului sunt: Musee Provincial du Houet, cu relicve și obiecte de artă locală și Grande Mosquee în districtul Kibidwe.

Citește și:  Plitvice, culoarea perfecțiunii

Excursiile în afara orașului includ iazul sacru cu pești, La Mare aux Poissons Sacres de Dafra, la 8 kilometri de oraș, iazul în care se poate înota, La Guinguette, aflat în La Foret de Kou, la 18 kilometri ditanță de oraș și Mare aux Hippopotames, la 66 de kilometri de oraș.

La sud-vest de Bobo Dioulasso se află orașul Banfora, de unde se pot vedea cascadele Karfiguel. Din Ouagadougou se organizează excursii spre un lac artificial la 18 kilometri, spre vechiul sat Mossi, Pabre; la Sabou se pot vedea crocodili. Parcurile naționale de la Kabore Tembi sunt cele mai frumoase.

strazi Burkina Faso

Cele mai bune zone pentru drumeții sunt în sud-vestul țării, lângă Banfora. Priveliști minunate se ivesc din vârful povârnișului Banfora. Regiunea Senoufo este foarte placută, la fel ca regiunea Lobi din jurul Gaoua, la sud-est de Bobo Dioulasso.

Meiul și sorgul sunt alimentele preferate în Burkina Faso. Din făina de mei se face un terci numit „fufu”. Acesta se fierbe până când se întărește, apoi se rupe în bucăți cu mâna dreaptă, se înmoaie în sos și se mănâncă. Sosul este ca o tocană din legume, frunze și mirodenii. Din sorg se face un fel de bere, care este bautura principală pentru locuitori, exceptând musulmaniă și creștini protestanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.