Peisajul urban al Drobeta-Turnu Severin este marcat de prezența unui monument impresionant, Bustul lui Decebal, care tronează cu mândrie și amintește de vremurile în care daci și romani își disputau supremația în aceste locuri. Acest simbol al rezistenței dacice este situat strategic într-un parc central, oferind o priveliște magnifică asupra zonei.

parcul-cu-bustul-lui-decebal-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Realizat din bronz de către sculptorul român Vasile Gorduz, bustul a fost inaugurat în anul 1995, în semn de omagiu adus ultimului rege dac, cunoscut pentru luptele sale împotriva expansiunii romane. Sculptura impresionantă captează cu fidelitate trăsăturile regale ale lui Decebal, evocând forța și demnitatea acestuia.

bustul-lui-decebal-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Bustul lui Decebal nu este doar un punct de atracție turistică, ci și un loc de reculegere pentru istorici și localnici deopotrivă, simbolizând spiritul de neînfrânt al dacilor. Anual, la baza bustului se depun coroane de flori în cadrul ceremoniilor care comemorează rezistența dacică.

bustul-lui-decebal-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti-regele-dacilor.jpg

Amplasamentul bustului în Drobeta-Turnu Severin nu este întâmplător, având în vedere că orașul se află în apropierea fostei capitale a Daciei, Sarmizegetusa. Aceasta subliniază legătura profundă între trecutul istoric și identitatea modernă a locuitorilor din regiune.

Citește și:  Mănăstirea Sfânta Treime din Moișeni: Obiective turistice Satu-Mare

prim-plan-cu-bustul-lui-decebal-din-drobeta-turnu-severin-judetul-mehedinti.jpg

Bustul este adesea punctul de start pentru trasee turistice care explorează ruinele romane și dacice din zonă, oferind vizitatorilor o perspectivă completă asupra istoriei complexe a acestor meleaguri. Ghizii locali sunt gata să împărtășească povești și legende legate de Decebal și eroismul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.