Nestemată culturală în inima Bucovinei, bustul lui Dimitrie Cantemir din Rădăuți oferă vizitatorilor o conexiune directă cu unul dintre cei mai erudiți oameni ai Moldovei medievale. Om de stat, istoric, muzicolog și filozof, Cantemir este una dintre figurile emblematice ale culturii românești și europene.

bustul-lui-dimitrie-cantemir-din-radauti-judetul-suceava-din-lateral.jpg

Dimitrie Cantemir, cunoscut pentru operele sale enciclopedice care tratează despre istoria și geografia Imperiului Otoman și a Moldovei, a fost recunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul muzicii și filozofiei. Lucrările sale au fost esențiale în iluminarea Europei despre cultura și istoria spațiului românesc.

bustul-lui-dimitrie-cantemir-din-radauti-judetul-suceava.jpg

Bustul, realizat în bronz de sculptorul local Ion Jalea, a fost dezvelit în anul 1973, marcând astfel trei secole de la nașterea lui Cantemir. Amplasarea sa în Rădăuți nu este întâmplătoare, orașul fiind un punct de referință cultural și istoric în regiune.

bustul-lui-dimitrie-cantemir-din-radauti-judetul-suceava-vazut-din-fata.jpg

Există legende locale care spun că, în nopțile senine, bustul lui Cantemir pare să prindă viață, inspirând trecătorii cu melodii pierdute ale vechilor dascăli moldoveni. Aceste povești adaugă o aură mistică locului, atrăgând curioși și pasionați de istorie din întreaga lume.

Citește și:  Orașul Scornicești: tradiție și modernitate în sudul României

spatiu-verde-cu-bustul-lui-dimitrie-cantemir-din-radauti-judetul-suceava.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.