Bustul lui Hermann Oberth este o atracție remarcabilă din Mediaș, Sibiu. Acest bust comemorează contribuțiile lui Hermann Oberth, un pionier al rachetei și al explorării spațiale, considerat unul dintre părinții fondatori ai rachetei. Mediaș se mândrește cu moștenirea acestui vizionar, iar bustul său este doar o parte din această poveste.

bustul-lui-hermann-oberth-din-medias-judetul-sibiu.jpg

Casa Memorială Hermann Oberth, deschisă în vila sa, a fost inaugurată în 1994, cu ocazia centenarului nașterii lui Hermann Oberth. Aici puteți descoperi detalii fascinante despre viața și cariera lui Oberth, care a lucrat la baza Peenemünde între 1941 și 1943 și apoi în Statele Unite, alături de fostul său student Wernher von Braun. El este cunoscut pentru „efectul Oberth”, care subliniază eficiența sporită a rachetelor la viteze mai mari.

fotografie-cu-bustul-lui-hermann-oberth-din-medias-judetul-sibiu-in-fata-casei-memoriale.jpg

Printre exponatele din Casa Memorială Hermann Oberth se numără costumul specific antrenamentelor pentru cosmonauți, machete ale rachetelor V2 sau Saturn V, și o machetă a navei spațiale Buran. Aceste obiecte oferă o perspectivă asupra dezvoltării rachetelor și a explorării spațiale.

Citește și:  Stațiunea Ocnele Mari: oază de relaxare și sănătate

prim-plan-cu-bustul-lui-hermann-oberth-din-medias-judetul-sibiu.jpg

Programul de vizitare a Casei Memoriale Hermann Oberth este flexibil, permițând vizite de luni până vineri, între 09 și 15, și în weekend, între 10 și 12. Aceasta face din bustul lui Hermann Oberth și Casa Memorială o destinație turistică ideală pentru cei interesați de istoria rachetelor și explorarea spațiului​.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.