În orașul Corabia, pe malurile Dunării, se înalță bustul și obeliscul lui Radu Șapcă, două monumente dedicate unui eroi local, care nu doar că a marcat istoria comunității, dar a lăsat și o amprentă adâncă în inimile locuitorilor.

ramasite-de-constructie-langa-bustul-si-obeliscul-lui-radu-sapca-din-corabia-judetul-olt.jpg

Radu Șapcă, figura centrală a acestor monumente, a fost un personaj istoric de seamă al regiunii, cunoscut pentru curajul și dedicarea sa. Activitățile lui în diverse lupte și inițiative comunitare au fost fundamentale în modelarea spiritului local.

bustul-lui-radu-sapca-din-corabia-judetul-olt.jpg

Bustul, realizat din bronz, captează expresia determinată a lui Șapcă, în timp ce obeliscul adiacent poartă inscripții ce povestesc despre realizările și sacrificiile sale. Ambele monumente sunt situate într-un parc central, devenind un punct de întâlnire pentru locuitori și un loc de reflecție pentru vizitatori.

obeliscul-lui-radu-sapca-din-corabia-judetul-olt.jpg

Inaugurate în prima jumătate a secolului XX, aceste monumente nu doar că omagiază memoria lui Radu Șapcă, dar servește și ca un punct educațional, oferind lecții despre istoria locală și despre importanța implicării civice.

În fiecare an, la aniversarea inaugurării monumentelor, comunitatea din Corabia organizează ceremonii de comemorare, cu depuneri de coroane, discursuri și un program cultural-artistic care atrage atât localnici, cât și turiști.

Citește și:  Ceasul public din Brăila: Obiective turistice Brăila

Curiozități despre aceste monumente includ detalii despre procesul lor de creație, artistul sculptor și diversele dificultăți întâmpinate în conservarea lor de-a lungul decadelor, datorită intemperiilor și schimbărilor politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.