Aflându-se multă vreme în afara traseelor turistice, Cambodgia a început sa fie „curtată” din nou de turiști, la sfârșitul anilor 1980. Însă traseul acestora era limitat la capitala Phnom Penh și câteva dintre templele Angkor, de lângă Siem Reap. Au fost necesare trecerea anilor și politicilor de restricție până când țara a devenit o destinație sigură.

Phnom Penh
Phnom Penh

Frumusețea caracteristică țării este definită prin amestecul templelor din Angkor cu jungla, reprezentând principala atracție a țării. Angkor Wat este templul cel mai mare și faimos. Turistul poate petrece cu ușurință o săptămână explorând sutele de structuri asemănătoare. Phnom Penh orașul capitală este aglomerat, însă adesea este preferat faimosul Angkor în locul acestuia. Este un oras al contrastelor, cu arhitectură colonială frumoasă presărat de străzi foarte vechi.

Cambodgia este bogată atât din punct de vedere istoric, cultural, dar și punct de vedere al resurselor naturale, punându la dispoziția turistului o varietate de atracții. Vizitatorii pot descoperi triburile de pe deal de lângă Banlung, regiunile rurale Sen Monorom și orășelul de pe marginea râului, Battambang, cu arhitectură colonială veche.

Ce nu trebuie să rateze vizitatorul care pornește într-o expediție în Cambodgia sunt: templele budiste precum Preah Vihear, aproape de granița cu Thailanda, în munții Dangrek, unde au loc și diverse festivale, în special de Anul Nou Cambodgian.

Muzeul Genocidului Toul Sleng
Muzeul Genocidului Toul Sleng

În centrul de interogări al regimului Pol Pot din Phnom Penh se află acum Muzeul Genocidului Toul Sleng, numit și S – 21. Se poate vizita și Memorialul „ Eheoung Ek” din afara orașului. Palatul Regal din Phnom Penh, care are o faimoasă Pagodă de Argint și podea ce cuprinde 5.000 de plăcuțe de argint este un obiectiv care nu trebuie ratat.

Citește și:  Bethlehem și Ierusalim, o călătorie spirituală pe tărâmul profeților (partea a doua)

Templele magnifice de la Angkor ce condensează rămășițele civilizatiei Khmer, construite în intervalul 879 – 1191 în onoarea zeului hindus Vishnu, sunt adesea privite ca fiind unele dintre cele mai extraordinare creații arhitecturale din lume, cu basoreliefuri complicate, acustica inedită și turnuri înalte. Templul Ta Prohm din Angkor, recunoscut cu ușurință după rădăcinile copacilor gigantici care cresc prin constructie și susțin structura veche este un obiectiv de însemnătate.

National Museum Cambodgia
National Museum Cambodgia

Turistul poate observa colecția de artefacte Khmer în Muzeul Național construit din cărămidă roșie, de către francezi în anul 1917. Sau poate face o excursie până în orașul Oudong, la 30 de kilometri de Phnom Penh, aflat pe dealurile faimoase pentru locurile de înmormântare ale regilor Khmer.

Dacă turișii aleg să meargă spre nord, spre provincia Rattanakiri, pot admira triburile pe dealuri, mine de pietre prețioase și parcuri naționale. De asemenea, se poate înota în lacul vulcanic Yak Lom de lângă orașul Banlung. Apa este limpede, iar pădurea din imprejur este ideala pentru picnic.

În fosta stație franceză Bokor se pot vedea rămășitele unui hotel, cazino, o biserica, vile și fosta reședință regală. Stațiunea de pe litoral, Kep, ce a fost distrusă în anul 1970 este descgisă publicului larg. Stațiunea Sihanoukville, singura stațiune de pe litoral a Cambodgiei, cu nisipuri aurii și insule in larg este ideală pentru scufundari.

Turiștii care aleg să călătorească în perioada octombrie – noiembrie poate participa la Festivalul Apei, atunci când lacul Tonle Sap își schimbă direcția, lăsând în urma o abundență de pește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.