Cunoscută și sub numele de Cape Point, teritoriul numit astfel găzduiește secțiunea de 7750 de hectare din Parcul Național al Muntelui Table, care include un peisaj minunat, pentru plimbări fantastice și plaje pustii. Cape Point este punctul cel mai de sud-vest al Africii de Sud. Atracția de reper al traseului din zonei Cape Point la sfârșitul Peninsulei Cape, este locul numit Cape of Good Hope. Aproximativ 250 de specii de păsări locuiesc aici, inclusiv cormorani și o familie de struți care trăiesc în apropiere de zona Cape Point, în partea de sud a continentului.

Acestă zonă a fost descoperită în primul rând de navigatorul portughez Bartolomeu Dias în anul 1488 în timpul călătoriei de întoarcere în Portugalia după descoperirea marginii de sud a continentului african. Unii istorici spun că Ioan al II-lea al Portugaliei a redenumit zona Point of Good (punctul speranței) deoarece descoperirea sa a fost considerată un semn bun dând speranță că India ar putea fi descoperită de către europeni.

Mulți turiști fac excursii organizate cu autobuzul și explorează rezervația pe jos sau cu bicicleta, zona conține multe atracții.

Rezervările în avans sunt necesare pentru drumeția pe trasul Cape of Good Hope ce necesită două zile, un traseu circular de 33.8 km, spectaculos cu o noapte petrecută la cabanele Protea și Restio. Pentru a ajunge la vârful zonei Cape of Good Hope turiștii trebuie să urce pe un traseu destul de dificil ce trece pe lângă funicularul Flying Dutchman, lângă restaurantul și chioșcul de suveniruri de lângă farul vechi. Traseul poate fi parcurs în aproximativ 30 de minute. Iarbă și vegetația este caracteristică promontoriului care face parte din Rezervația Naturală Point of Good stabilită în anul 1939, care cuprinde partea de sud a peninsulei.

Citește și:  Orasul Asgabat : Obiective turistice Turkmenistan - Ashgabat

Există un far ce datează din anul 1860 la aproximativ 2 km din zona Cape Point, la est de Cape of Good Hope. Mulți vizitatori fac un tur al farului vechi care se ridica ci cei 238 de metri deasupra nivelului mării, iar călătoria în secțiunea Good Hope din Parcul Național al Muntelui Table are nevoie de o zi de descoperire.

Zona Cape of Good Hope are unele dintre peisajele cele mai splendide pentru cei care iubesc le sporturi montane și în aer liber, fie pe uscat sau pe apă, de la plimbări pitorești la drumeții și ciclism, înot în bazinele mareelor​​, scufundări și surfing, pescuit, observarea păsărilor, a balenelor și alte animale.

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.